NEUMORAN JE...

OPET BRANE FEDERERA! ATP MU POMAŽE DA OSTANE U VRHU, A LEGENDA "PECKA" NOVAKA: Gde će Đoković biti kad napuni 40 godina?

Autor Nebojša Marković

Uvek se pronalaze novi načini da se Federerov status najvećeg tenisera zadrži, iako mu Đoković i Nadal obaraju sve rekorde...

Izvor: Profimedia

Neki ljudi jednostavno ne mogu da odole da ne "peckaju" Novaka Đokovića - koji neće učestvovati na važnom turniru u SAD - a u ovom slučaju i Rafaela Nadala.

Amerikanac je to uradio jednom pre šest godina kada se žestoko "opekao", a sada je sve uradio još jednom - ponovo stavivši Rodžera Federera na pijedestal!

Bio je 8. avgust 2015. godine kada je Federer slavio 34. rođendan, a slavni Amerikanac na svom Tviteru postavio pitanje "Pitam se na kom mestu ATP liste će biti rangirani Đoković i Nadal kad oni budu imali 34 godine".

Zbog te izjave ga navijači Novaka i Rafe i dalje "peckaju", a on se potpuno isto zapitao na Federerov 40. rođendan - hoće li Đoković i Nadal biti u društvu 10 najboljih na svetu kada budu imali toliko godina?

I odmah je usledila paljba po Amerikancu - pre svega zbog činjenice da je Federer u TOP10 društvu tenisera samo zbog silnih promena koje je ATP pravio u njihovom sistemu bodovanja tokom pandemije korona virusa.

Federer je od početka 2020. godine osvojio toliko malo bodova da bi najverovatnije bio negde između 60. i 100. mesta na ATP listi.

Izvor: Profimedia

Gledajući ATP trku, koja broji rezultate samo u ovoj godini, Federer je trenutno na 52. mestu, ali bi na pravoj ATP listi, u kojoj se ne boduju i neki rezultati čak iz 2019. godine, Švajcarac bio na još nižem mestu, jer u drugoj polovini 2020. nije osvajao bodove, dok drugi teniseri jesu. Stoga bi i njegov "renking" bio lošiji.

Što se tiče Mekinroa, tu je i činjenica da je njegov tvit iz 2015. loše prošao.

Nije predviđao da će Novak i Rafa toliko dugo trajati koliko Rodžer, ali se žestoko prevario - Nadal je na 34. rođendan bio drugi na svetu sa 19 grend slemova, dok je Đoković od proslavljanja 34. rođendana osvojio dva grend slema i sada je prvi igrač sveta i ima 20 takvih trofeja u svojim vitrinama.

Pa nek Mekinro bude "u pravu" i ovog puta...