Uh, uh

KATASTROFA ZA NADALA! MORAO DA NAPUSTI AMERIKU: Novak u Njujorku može do istorije, a Španac ne igra?!

Autor Dušan Ninković

Rafa prolazi kroz veoma težak period u karijeri i pitanje je kada će ponovo moći da igra.

Izvor: Profimedia

Povreda stopala jača je poslednjih meseci od Rafaela Nadala (35), jednog od najboljih tenisera sveta. Zbog nje je propustio Vimbldon i Olimpijske igre, a kako sada stvari stoje, mogao bi i US Open!

Još nije sigurno da će rafa nastupiti na turniru u Njujorku, tamo gde Novak Đoković može da ispiše istoriju. Osvajanjem trofeja srpski teniser bi postao rekorder po broju grend slem titula, ali i prvi čovek sa sva četiri trofeja u istoj godini tokom ''open ere''.

Dramatične vesti o Rafinoj povredi preneli su brojni španski mediji večeras.

On je dan pred početak objavio povlačenje sa turnira u Torontu, a zatim i sa Sinsinatija koji se igra naredne nedelje i mnogi njegovi navijači nisu optimistični u ovom trenutku. Da stvari budu još gore, napustio je Ameriku i otputovao kod svog doktora u Španiji.

''Prošao sam mnogo teških perioda sa doktorom Anhelom Ruizom Kotorom. On je doktor, a ako sam kod njega to znači da situacija nije dobra. Ipak, on je veoma pozitivna osoba, što je u svetu medicine važno'', izjavio je Nadal.

Španski teniser pokušao je da se vrati na teren u Vašingtonu, gde je uz bolove poražen već u drugoj rundi. Ukoliko ga ne bude na terenu u Njujorku, Đoković će ostati bez jednog od najvećih rivala.

Rafa je u karijeri četiri puta osvajao US Open i to mu je posle omiljenog Rolan Garosa grend slem turnir na kom najbolje igre!