NE MOŽE!

ŠOK! FEDERER NE IDE NA US OPEN, VEĆ NA OPERACIJU: Rodžer više ne može, da li je ovo kraj karijere?

Autor Nebojša Marković

Legendarni švajcarski teniser je ponovo zabrinuo svoje fanove.

Izvor: Profimedia

Zvanično je doneta odluka - Rodžer Federer neće igrati na US openu ove godine!

Legendarni švajcarski teniser moraće da se ponovo podvrgne operaciji kolena, objavio je Federer na Instagramu.

On je istakao da ga na terenima nećemo gledati u skorije vreme.

"Želim sebi da dam tračak nade da se vratim na ATP tur u nekom obliku ili formi. Biću odsutan tokom mnogo meseci", rekao je Federer između ostalog.

Federer još od početka 2020. godine ima mnogo problema sa povredom, a najavljena operacija kolena biće mu već treća. Tokom 2020. godine je nastupio samo na Australijan openu, a ni u 2021. nije bio preterano aktivan.

Na Rolan Garosu je posle tri pobede odustao od takmičenja, dok je na Vimbldonu doživeo težak poraz od Huberta Hurkača u četvrtfinalu. Prošle nedelje je proslavio 40. rođendan, pa se mnogi pitaju da li ovo znači kraj karijere za legendarnog Švajcarca.

"Ovde Rodžer. Želim samo da vam dam nove informacije nakon Vimbldona. Ovo nije put kojim se ide napred, i biće mi potrebna operacija da bih mogao da kasnije u dužem periodu budem bolje. Dosta nedelja ću biti na štakama i posle toga mnogo meseci ću odsustvovati sa terena. Realističan sam, znam koliko je to teško u mojim godinama, ali vidite, želim da budem zdrav i dam sebi najbolju moguću šansu", rekao je Federer u video poruci.