DIGAO PRAŠINU

NEĆE DA SE VAKCINIŠE! IZJAVA TENISERA O KOJOJ BRUJE MEDIJI: U Grčkoj bio promoter vakcine, u Americi šokirao novinare!

Autor Nebojša Marković

Stefanos Cicipas je u centru pažnje zbog izjave o vakcinaciji protiv korona virusa.

Izvor: Profimedia

Grčki teniser Stefanos Cicipas dospeo je u centar pažnje svetske javnosti i to zbog svoje izjave o vakcinaciji protiv korona virusa.

Finalista Rolan Garosa je jasno poručio da ne želi da se vakciniše sve dok to nije obavezno, što je dovelo do brojnih negativnih komentara!

Cicipas je doveo sebe u nezavidan položaj u svetskim medijima poslednjom izjavom. On je istakao da ne planira da se vakciniše, iako je od strane Vlade Grčke bio izabran kao jedan od promotera za vakcinaciju!

"Niko mi ništa nije rekao. Niko nije učinio obaveznim da se vakcinišem", rekao je Cicipas novinarima u sklopu obaveza na masters turniru u Sinsinatiju.

"U nekom trenutku ću morati, prilično sam siguran oko toga, ali do sada, nije bilo obavezno da bih se takmičio, tako da nisam to uradio, ne", dodao je Cicipas, što je izazvalo i bes kod mnogih na društvenim mrežama.

Svetski mediji su podsetili da pitanje vakcine nastavlja da deli javnost i u tenisu, pa tako australijski "Herald" navodi primer Novaka Đokovića koji u aprilu nije želeo da otkrije da li će se vakcinisati, ističući da je želja Srbina da vakcina ne postane obavezna za igranje na ATP turu.

Rodžer Federer je u maju otkrio da se vakcinisao Fajzerovom vakcinom, dok je Nadal rekao da "ova noćna mora može da se završi samo vakcinacijom".

Ostaje da vidimo kako će u narednom periodu svetski mediji reagovati na ove reči Cicipasa, imajući u vidu da su se prošle godine "obrušili" na Novaka Đokovića...