"Zagrizao"

CICIPAS UPOZORAVA NOVAKA - SLEDEĆI KORAK JE BROJ 1! Grk prestigao Nadala, pa hoće Đokovićev presto!

Autor Tamara Ranković

Stefanos Cicipas na turniru u Sinsinatiju juri nove pobede, ali i bodove kojim bi nastavio da napada napredak na ATP listi.

Izvor: Profimedia

Grčki as u centru je pažnje zbog izjava o vakcini, ali i konstantne želje za boljom pozicijom na ATP listi.

Trenutno treći reket sveta Stefanos Cicipas ne želi da stane sa prestizanjem Rafaela Nadala već i dalje nastavlja sa "pretnjama" Novaku Đokoviću.

Grk često stavlja do znanja da smatra da jednog dana može do prvog mesta na ATP listi, a tokom Mastersa u Sinsinatiju ponovo je govorio o tome.

"Pre nekoliko nedelja sam se probudio u ponedeljak i neko mi je rekao da sam stigao do trećeg mesta na ATP rang listi. Nisam znao koji je rezultat Nadal morao da postigne, jer nisam pratio priču, ali osećao sam se dobro. Rangiranje je važno. Sledeći korak je broj 1 i nadam se da ću jednog dana uspeti", istakao je Stefanos.

Cicipasa su upitali i o tome da li bi pre odabrao da postane broj jedan ili osvoji grend slem, ali i na to pitanje imao je odgovor koji pokazuje da treći reket sveta trenutno ima samopouzdanja.

"To je dobro pitanje. Sa grend slemom imaš veće šanse da dođeš do broja jedan. Osvajanje grend slema može doneti mnogo bodova, samopouzdanja i na kraju tu poziciju", zaključio je Stefanos.