HVALE GA

TO KAKO SE FEDERER PONAŠA KAD NIKO NE GLEDA - TO JE PRAVA SLIKA: 13 puta je bio džentlmen godine, a ovo je prava istina!

Autor Milutin Vujičić

Kakav je Rodžer Federer kada se ugase reflektori? Možda ćete se iznenaditi...

Izvor: Profimedia

Rodžer Federer je sve bliži završetku karijere pošto je zbog povrede kolena ponovo morao "pod nož". Odlučio je da napravi novu pauzu i ne postoje garancije da će se ponovo vratiti na teren, a kada se jednog dana podvuče crta - o njegovoj karijeri najviše će govoriti rekordi i ponašanje van terena.

Često se za Federera moglo čuti da je "najveći teniski džentlemen", sa čim se možda neki i ne bi složili, ali je uglavnom od kolega dobijao pohvale za fer-plej.

Tako ga je sada nahvalio nekada veliki rival Endi Rodik koji smatra da se Federer nije ponašao kao zvezda.

"Federer nikada nije koristio privilegije, uvek je bilo ’molim’, uvek je bilo ’hvala’. Zaboravimo na tenis. Ima mnogo sjajnih tenisera, ali za mene je glavni utisak to kako se Rodžer ponašao kada niko ne gleda", poručio je bivši američki teniser koji je s Rodžerom vojevao bitke početkom dvehiljaditih.

Nada se Rodik da će Federer nastaviti da igra tenis, a posebno naglašava podatak da švajcarski teniser nije predavao mečeve čak ni kada je bio povređen.

"Takođe moramo da imamo na umu jednu stvar: ovaj tip je navršio 40. godinu i njegovo telo se ponašalo neverovatno. Trebalo bi da napomenemo još jednu stvar - nikada nije predao nijedan meč. Uzmimo za primer meč sa Hurkačom na Vimbldonu.  U poslednjem setu imate 0:6 i jedan ste od najboljih igrača u istoriji. Ali, on nije želeo da ukrade pažnju i veliki trenutak njegovog protivnika. Maksimalno poštovanje", naglasio je Rodik.

Zanimljivo, Federer je čak 13 puta u karijeri dobijao nagradu za fer-plej, a Đoković recimo nijednom.