OPA?

NOVAČE, MEDVEDEV JE BUDUĆI #1 - SKIDA TE SA VRHA: Marej vidi kraj Đokovićeve ere, veruje u novu generaciju!

Autor Milutin Vujičić

I dok je Đoković ove sezone osvojio tri grend slema, ima onih koji misle da se bliži njegov kraj.

Izvor: Profimedia

Novak Đoković vlada svetskim tenisom pune 334. nedelje, a iako bi mnogi voleli da ga "skinu" sa trona - to neće biti tako lako, posebno ako nastavi da igra u istom ritmu kao kroz 2021. godinu.

Trenutno je Đokoviću najbliži Danil Medvedev, koji bi da nije bilo "odmrzavanja" bodova već ove nedelje imao šansu da ga pretekne u Sinsinatiju, međutim vredi reći i da srpskom asu nova pravila ne idu u korist jer bi bio ubedljivo prvi da se sve vreme računalo po starom sistemu.

Ipak, ako pitate Endija Mareja, nekada velikog izazivača Novaka Đokovića, upravo je Rus njegova najveća pretnja i zapravo tipuje da će ga uskoro prestići na prvom mestu ATP liste.

"Od Medvedeva očekujem da prvi dođe do te pozicije. Verovatno za to mora da u kontinuitetu beleži dobre rezultate na šljaci, ali ima dobre šanse. Što se tiče mladih nada - Karlos Alkaras je baš, baš dobar. Od njega očekujem isto", rekao je Marej koji je inače vrlo blizak sa Đokovićem.

"Volim da gledam Medvedeva. Zanimljiv je igrač, nezgodan stil gaji i raznovrstan. Veoma je inteligentan, a takve igrače volim", naglasio je Britanac koji i dalje igra tenis.

Sa tim se ne bi složio Cicipas koji ide na prvo mesto, a Novak ga ljubomorno čuva...