JASNA PORUKA

OSAKA, AKO NEĆEŠ PRED MEDIJE, NEMOJ NA TURNIR! Slovakinja savetuje Naomi: Pritisak? Skloni se sa društvenih mreža

Autor Nemanja Stanojčić

Danijela Hantuhova nema razumevanje za japansku teniserku

Izvor: Profimedia

Izazvala je Naomi Osaka pravu buru u poslednjih nekoliko meseci.

Odustala je od Rolan Garosa zbog konferencija za štampu. Tačnije, ona je želela da ih izbegne, organizatori to nisu dozvolili, pa je odlučila da se ne pojavi.

Nije je bilo sve do Olimpijskih igara, gde je ispala u osmini finala. A, u Sinsinatiju se rasplakala. Ali, nemaju svi toliko razumevanja za nju.

Bivša slovačka teniserka Danijela Hantuhova je nešto oštrijim rečima pričala o japanskoj predstavnici.

"Pres konferencije su deo posla tenisera. Zbog takvih stvari smo profesionalni sportisti. To pokazuje nedostatak poštovanja organizatorima turnira. Posebno u ovo vreme kada se svi u vreme korone muče da održe takmičenje. Najmanje što, kao sportista, možeš da uradiš jeste da izađeš pred medije. Nije teško sedeti pola sata ili sat ako pričaš o sportu koji voliš", objasnila je Hantuhova.

Nekada peta teniserka sveta ima jedan savet za koleginicu.

"Osaka je sada u centru pažnje pred svaki turnir i sigurno je da joj nije lako. Ali ponavljam, ako nisi spreman, nemoj da igraš. Bez medija igrači ne bi zarađivali toliko novca koliko sada zarađuju. Stvar je tako prosta."

Jedan od razloga svega ovoga je prevelika presija i sve kroz šta prolazi, mada Danijela smatra da su veći uzrok toga društvene mreže, a ne konferencije.

"Ako je pritisak problem, onda je možda najbolji način da se skloniš sa društvenih mreža, za početak. To je moja poruka svima. Sportisti imaju lične probleme i to je normalno, ali ih ja ne bih delila sa svetom na taj način. Ako sam u problemu, pokušala bih da pronađem profesionalnu pomoć i da se malo udaljim od svega, pa da se onda vratim na pravi način na teren", zaključila je Hantuhova.