OVO JE RAČUNICA!

OTKRIVENO! NOVAK JOŠ DUGO OSTAJE PRVI NA SVETU: Sad je sve jasno - Đoković se bliži obaranju NEZAMISLIVOG rekorda!

Autor Nebojša Marković

Poznat je datum do kada Đoković ostaje na čelu ATP liste i sada će cilj biti obaranje rekorda za koji se donedavno smatralo da verovatno nikad neće biti oboren.

Izvor: Profimedia

Novak Đoković je mogao da u pojedinim scenarijima izgubi prvo mesto na ATP listi posle US opena, ali to sada ostaju samo pusta maštanja ostatka sveta.

Najbolji teniser sveta ostaće na toj poziciji najmanje do 11. oktobra, čime će značajno produžiti svoju dominaciju svetskim tenisom!

Ispadanje Danila Medvedeva u polufinalu mastersa u Sinsinatiju jeste donelo skandal zbog sudaranja sa kamerom, a onda i pretnji da će tužiti turnir.

Ipak, poraz od Andreja Ribljova doneo je i lepe vesti za navijače Novaka Đokovića, pošto je time Beograđanin sebi obezbedio mesto na čelu ATP liste u najgorem slučaju do 11. oktobra 2021!

Đoković će u ponedeljak imati 1.133 poena više od Medvedeva, pa ovaj neće moći da ga pretekne ni posle US opena. To znači da će Đoković dočekati 341. nedelju kao najbolji igrač sveta i time značajno produžiti svoj boravak na čelu ATP karavana.

Đoković će povećati prednost u odnosu na prethodni rekord Federera na najmanje 31 sedmicu (Švajcarac stigao do 310 nedelja), a približiće se i Nemici Štefi Graf, jedinoj osobi koja je duža vladala tenisom, doduše na WTA turu (377 nedelja).

Taj rekord se donedavno smatrao nezamislivim za obaranje, ali isti je slučaj bio i sa rekordom Federera do pre nekoliko godina.

Imajući u vidu da će Medvedev posle US opena braniti ogroman broj bodova osvojen u završnim delovima sezona 2019. i 2020. godine, biće teško zamisliti da u finišu 2021. može da stigne do prvog mesta na ATP listi, pa bi i Đoković mogao da narednu počne kao najbolji igrač sveta...