SVAŠTA...

NOVAK JE MOŽDA NAJBOLJI, ALI NIJE PRVI U POPULARNOSTI: Britanac zbog Federera "izmislio" novu trku za najvećeg ikada!?

Autor Tamara Ranković

Tim Henman govorio je o trci za najboljeg tenisera svih vremena i izneo neobično poređenje Novaka Đokovića i Rodžera Federera.

Izvor: Profimedia

Dok se svetski broj jedan priprema za pohod na svoju 21. grend slem titulu i dalje se vodi polemika oko toga koji teniser će odneti titulu najboljeg svih vremena.

Nekada 4. igrač sveta Tim Henman veruje da  Novak Đoković ide ka tome da postane najbolji teniser svih vremena, ali takođe je objasnio kako postoji još jedna trka u kojoj srpski as nema nikakve šanse!

Od trenutka kada je Đoković pokazao da je objektivno najbolji u istoriji, sve češće imamo prilike da slušamo kako više "nije samo to bitno". Takav je slučaj i sa Henmanovim ujednačavanjem popularnosti igrača sa time koje najveći u istoriji.

"Imate dve različite priče. Kada se priča o tome ko je najveći igrač i najbolji, tu dolazimo do brojki i Đoković će dobiti tu trku. Ako se pak priča o uticaju i popularnosti, to je trka u jednom pravcu i nema sumnje da je Federer najpopularniji igrač koji je ikad igrao ovaj sport", iznenadio je Henman.

Iako Rodžer već dugo zbog povrede ne igra tenis na nivou po kojem se pamti za Britanca je on neprikosnoven u popularnosti.

Ipak, nije izostavio Novakove sjajne rezultate pa je tako dodatno pojasnio kako bi Đoković mogao da dođe do čuvene titule za najboljeg svih vremena.

"Ako Novak stigne do 21. grend slema, moraćete da kažete da je on taj koji vodi u debati ko je najveći, a dodajte tome i kalendarski grend slem i to će da ga izdigne na sasvim drugi nivo. Onda bi bio najbolji teniser svih vremena. To naglašava kakav je ulog sada za Novaka i šta bi mu ta pobeda na US openu značila", objasnio je Britanac.

Henman veruje da će srpski as biti dodatno motivisan jer je prethodne godine učešće na Us openu završio diskavlifikacijom.

"Taj problem koji je imao prošle godine na US Openu i poraz u Tokiju će mu sada pomoći. Izbacio ih je iz sistema. Još više će se fokusirati i osećam da će se i zvezde poklopiti za njega. Biće neverovatno teško pobediti ga u tri seta. Sjajno je za tenis da neko ima takvu priliku kao on sada", zaključio je Tim Henman.