GOTOVO JE

KRAJ NADALOVE ERE! VILANDER OTPISAO NADALA: Rafa stari, njegovo telo više ne može da izdrži!

Autor Milutin Vujičić

Da li je Rafael Nadal zaista otpisan? To misli Mats Vilander...

Izvor: Profimedia

Rafael Nadal je zbog problema sa stopalom morao da završi tenisku sezonu, a sada ga očekuje operacija zbog koje bi dugo mogao da odsustvuje sa terena.

Još od 2005. godine ima Miler-Vajsov sindrom koji mu je umalo upropastio karijeru, međutim uspeo je to da prebrodi i postao je jedan od najboljih tenisera sveta, međutim ima onih koji se plaše da posle nove pauze više neće biti onaj isti. Među njima je i bivši švedski teniser Mats Vilander koji polako "diže ruke" od Nadala.

"Vrlo sam tužan i zabrinut, ali smatram da će se Nadal vraćati na teren sve dok više ne bude mogao", rekao je Vilander.

"Siguran sam da u njemu još ima želje da igra. Njegova pobednička era je verovatno završena, ali i dalje može puni tribine i igra pred svojim navijačima koji ga obožavaju", poručio je Vilander koji se polako navikava na ideju o novom poretku u svetskom tenisu.

Pojavili su se neki novi teniseri koji najviše "izazivaju" Đokovića, najboljeg igrača sveta, dok su Nadal i Federer trenutno na izmaku snaga i povrede su učinile svoje.

"Verujem da ima još koju godinu karijere pred sobom", dodao je Vilander.

"Bik sa Majorke" se uvek neviđeno trošio na turnirima, njegovo telo više ne može da podnese ritam konstantnog igranja na turnirima, pa je posledica toga još jedna povreda koja će ga neko vreme udaljiti od terena - ujedno i od prilike da osvoji grend slem i pre ostalih konkurenata dođe do 21. u kolekciji.

"Počeli smo da se navikavamo na Nadalova odsustva. On pokušava, želi, ali prosto ne može i čini mi se da svake sezone igra sve manje i manje. Rafa polako stari, a njegovo telo sve teže podnosi udarce", zaključio je Šveđanin.