PORUKA

ĐOKOVIĆEVA PRVA KONFERENCIJA U NJUJORKU! Novak poručio: Cilj je titula, svestan sam da nismo više tako mladi

Autor Nemanja Stanojčić

Novak Đoković prvi put pričao sa medijima na ovogodišnjem US openu

Novak Đoković
Izvor: Profimedia

Došao je Novak Đoković u Njujork sa samo jednim ciljem - da osvoji pehar. Tri ovosezonska grend slema je završio na pravi način, želi to da učini i četvrti put.

Ukoliko dođe do trofeja na US openu ostvariće kalendarski grend slem. Nešto što je pošlo za rukom Rodu Lejveru davne 1969. godine.

"Znam šta je ispred mene i da imam šansu da učinim nešto veliko. U Njujorku sam kroz istoriju igrao dobro i ne mogu da dočekam da turnir počne. Veoma sam motivisan da pokažem svoj najbolji tenis. Imam veliku inspiraciju, ali znam i kakva su očekivanja. Zato je neophodno da pronađem pravi balans u glavi", rekao je Đoković na prvoj konferenciji za medije u "velikoj jabuci".

Pitali su ga baš za legendarnog Lejvera.

"Nisam razgovarao sa njim, ali ću defintiivno pokušati da ga kontaktiram i da porazgovaramo. Često se viđamo u Australiji i uvek se lepo ispričamo. On je jedan od legendi našeg sporta i neko kome se divim i koga mnogo poštujem. Možda može da mi pomogne i da mi da neki savet."

Na turniru neće biti Rodžera Federera, Rafaela Nadala, Dominika Tima, kod dama neće učestvovati Serena Vilijams.

"Svestan sam da nismo više tako mladi i da ne možemo da igramo veliki broj turnira kao ranije. Problem je ako povreda postane hronična, jer onda nije ugrožena samo karijera, već i život posle sporta. Prelazak granice bola je deo igre, ali uvek moraju da postoje granice."

Možda nema najvećih rivala, ali su tu oni koji mogu da priprete. Zna to i Srbin.

"Tu su igrači poput Danila Medvedeva, Aleksandera Zvereva, Stefanosa Cicipasa. Ipak, grend slem je nešto posebno, traje dve nedelje, igra se na tri dobijena seta i svašta može da se dogodi. Zato ne gledam previše u budućnost, fokusiran sam na sadašnjost. Napravio sam nešto dužu pauzu, nisam igrao u Sinsinatiju, mada je to bilo planirano. Zadovoljan sam kako sam se pripremio za turnir", zaključio je Đoković.