Dokle?

NOVAK BRUTALNO ISKREN O VAKCINAMA: US Open doneo odluku, njega ispitivali novinari - opet dobio NAJGORE pitanje!

Autor Dušan Ninković

Srpski teniser je izbegne još jedno neprijatno novinarsko pitanje na konferenciji.

Izvor: MN Press

Najbolji teniser sveta Novak Đoković opet je na konferenciji za medije morao da govori o korona virusu i vakcinama. Radije bi pričao o tenisu i to mu nije naročito draga tema, svetski novinari esto insistiraju postavljajući baš takva pitanja.

A njegov stav jasan je već mesecima - nek vakcina bude izbor svakog pojedinca!

Novinare u Njujorku je pred početak US Opena zanimalo šta Novak Đoković misli o polupraznim stadionima tokom pandemije, ali je vešto izbegao da diskutuje o stvarima za koje nije stručan.

''Šest meseci izostanka sa turnira prethodne godine nije bilo lako ni za koga od nas. Takođe, nije bilo lako ni živeti u takvim okolnostima. Ljudi širom sveta su bili u velikim problemima. Nisam u poziciji da govorim o tome jer nisam ekspert, ne mogu da debatujem o razlozima zašto stadioni ne mogu da budu puni i da li će vakcine pomoći ili ne oko tog problema'', istakao je Novak.

Prema novim pravilima poslednjeg grend slema u sezoni, na tribine će moći samo vakcinisani gledaoci!

''Smatram da bi to trebalo da bude lična odluka - da li ćete se vakcinisati ili nećete. Nadam se da će tako i ostati. To je opcija koju ja podržavam'', rekao je Đoković na konferenciji.

Novak borbu za istorijski 21. grend slem u karijeri počinje protiv mladog tenisera Holgera Runea, koji je imao veliku želju da trenira sa njim. Takođe, osvajanjem turnira Đoković bi stigao i do četvrtog velikog turnira u istoj sezoni, što pre njega nije polazilo za rukom najvećim rivalima poput Federera i Nadala.