KRAJ

POBEDIO NOVAKA U TOKIJU, TRAŽIO DA GA KAZNE, A SADA JE OSTAO U ŠOKU! Špancu ni 2:0 u setovima i 4 meč lopte nisu pomogle

Autor Nemanja Stanojčić

Pablo Karenjo Busta je završio takmičenje na US openu

Izvor: Profimedia

Kraj već na početku. Na Olimpijskim igrama u Tokiju je pobedio Novaka Đokovića u meču za bronzu, tražio je i da se Srbin kazni tokom meča, a sada je doživeo poraz.

Pablo Karenjo Busta je završio takmičenje na US openu u prvom kolu i to porazom od 151. tenisera sveta iako je imao 2:0 u setovima i četiri meč lopte.

Na startu takmičenja u Njujorku ga je izbacio Maksim Kresi (SAD) - 5:7, 4:6, 6:1, 6:4, 7:6 (9:7).

Bio je to pravi spektakl i jedna od najvećih pobeda u karijeri za momka koji je preko kvalifikacija stigao do glavnog žreba. U tome je uspeo uprkos ogromnom zaostatku od 2:0 u setovima.

Španac je dobio prva dva seta posle 100 minuta igre i delovalo je da će rutinski privesti meč kraju. Umesto toga se dogodilo upravo suprotno. Kresi je treći set dobio sa samo jednim izgubljenim gemom, pa je u četvrtom jednim napravljenim brejkom došao do izjednačenja u setovima.

Peti set je bio pravi maraton, nije bilo brejkova, pa je meč otišao u taj-brejk. Tamo je Busta imao čak četiri meč lopte. Prve tri su bile u nizu (6:3), a četvrta pri rezultatu 7:6. Nije ih realizovao, da bi Amerikanac svoju prvu materijalizovao i pretvorio u trijumf.

Inače, Busta je upravo bio protivnik Novaku Đokoviću na US openu prošle godine kada je Srbin diskvalifikovan zbog toga što je pogodio lopticom linijskog sudiju.