Povlači se?

OSVOJILA 4 GREND SLEMA, A PRAVI PAUZU U KARIJERI: Lomila rekete, plakala posle poraza i šokirala svet - da li je kraj?!

Autor Dušan Ninković

Japanska teniserka bori se sa strašnim pritiskom, pa samo želi da odmori od tenisa i konferencija za medije.

Izvor: Profimedia

Svojevremeno najbolja svetska teniserka, a već nekoliko meseci igračica koju mediji češće pominju zbog dešavanja na terenu. Naomi Osaka je u velikim problemima i moraće uskoro da donese pravu odluku za svoju karijeru. Jedna od opcija je i prekid igranja tenisa, jer joj uopšte ne prija da bude na terenu.

Ovo je Naomi otkrila nakon šokantnog poraza od Lejle Fernandez (18) u trećem kolu US Opena, kada je u drugom setu servirala za meč, a zatim ispala sa turnira koji je osvajala 2018. i 2020. godine.

Sećate se, Osakini problemi van terena počeli su čudnom konferencijom na Rolan Garosu u Parizu - zbog čega se i povukla sa turnira, a gotovo bez prekida traju od tada...

''Kada pobedim, ne osećam se srećno, samo neko olakšanje. Kada izgubim, vrlo sam tužna. Mislim da to nije normalno. Nisam želela da plačem, ali osećam da...'', rekla je Osaka i prekinula poslednju rečenicu jer su joj se oči napunile suzama.

Malo kasnije je nastavila, ali teniski navijači nisu čuli dobre vesti od Japanke.

''Došla sam do tačke u kojoj nisam sigurna šta treba da radim. Iskreno, ne znam kada ću igrati svoj sledeći meč. Mislim da ću napraviti pauzu od tenisa neko vreme'', rekla je devojka koja je svojevremeno bila svetski broj jedan.

Koliko je nervozna teniserka kojoj je Olga Danilović predala meč drugog kola bila tokom ovog susreta pokazuje i da je dva puta udarala reketom o podlogu, što nije njeno uobičajeno ponašanje.

Naomi je na US Openu bila postavljena za trećeg nosioca. Do sada je u karijeri osvojila četiri grend slem titule i godinama je važila za najvećeg talenta svetskog tenisa. Ipak, problemi koje ima van terena sprečili su je da ostvari pun potencijal.