Otkrio razlog lošeg starta

NOVAK POBEDIO PA SE ODUŠEVIO - OSEĆAM LJUBAV! Odmah oštro prema sebi - 1 stvar je bila loša!

Autor Nikola Lalović

Novak je prošao dalje, ovoga puta uz pomoć publike!

Izvor: Eurosport printscreen

Novak Đoković je izgubio prvi set od Keija Nišikorija, ali je uspeo da se vrati, zaigra mnogo bolje i prođe u osminu finala US Opena. 

Sada tamo čeka boljeg iz meča Džensona Bruksbija i Aslana Karaceva, a posle velike pobede nad Japancem priznao je da je ovoga puta osetio podršku sa tribina!

"Da, osećam ljubav, zaista! Hvala vašem doprinosu ovom meču", rekao je publici. 

Priznao je da ga je Japanac iznenadio sjajnom igrom i da nije očekivao takav otpor tenisera koga je već 17. puta zaredom pobedio.

"Ovo je zaista bio sjajan meč i odajem priznanje Nišikoriju koji je odigrao sjajan meč, Uvek sam znao da poseduje mnogo kvaliteta, dugo je na turu i moram da kažem da me iznenadio svojim nivoom igre, bio je tako brz. Uvek je bio tu, bilo je neizvesno, sjajno se borio", dodao je on. 

Nije bio zadovoljan Novak kako je startovao meč, ali je kasnije uspeo da se vrati na pravi način. Sebi je zamerio na prevelikoj pasivnosti. 

"Mislim da nisam dobro počeo, bio sam suviše pasivan, suviše nisam bio nazad na terenu, on je bio brži i agresivniji i trebalo mi je malo vremena da se prilagodim. Na početku drugog seta sam počeo da vraćam ritam i kontrolu. U nekom momentu nisam bio najbolji mogući, ali sam bio posvećen, koncentrisan i to je najbitnije", smatra najbolji teniser sveta. 

Rekao je nekoliko reči i o svojim mogućim protivnicima u narednom kolu. 

"Bruksbi je neko o kome mnogo pričaju zbog njegovog talenta, igra jedan netipičan tenis, sa dvoručnim slajsom koji se ranije koristio. On ima veliku prepreku, Karacev je jedan od najboljih igrača sveta, nadam se da ću u narendom meču moći da budem na svom nivou", istakao je Novak.