Uživo

ĐOKOVIĆ DOŽIVEO ŠOK, MUČIO SE, PA POKAZAO KO JE GAZDA: Novak preokretom ućutkao Njujork, još 3 pobede do BESMRTNOSTI!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković u 4. kolu US opena savladao Amerikanca Džensona Bruksbija.

Izvor: Profimedia

Novak Đoković je u četvrtfinalu US opena! Očekivano, ali uz dosta više muka nego što je moglo da se pretpostavi.

Najbolji teniser sveta savladao je Džensona Bruksbija 3:1, po setovima 1:6, 6:3, 6:2, 6:2, i tako posle početnog šoka postavio stvari na svoje mesto.

Nije bilo lako, tri sata je ponovo Novak morao da provede na terenu, ponovo je izgubio prvi set kao i protiv Keija Nišikorija, ali nije bilo panike. Ruku na srce, bio je to jako loš set Đokovića, sa pregršt grešaka, ali i fenomenalnih poteza mladog Bruksbija.

Dvadesetogodišnji Amerikanac je bio izvanredan u prvih sat i po igre, dok je imao snage i fokusa da muči Đokovića, ali i dok Srbin nije malo navikao na nesvakidašnju igru rivala.

Posle perfektnog seta u kojem je napravio samo jednu grešku, od Bruksbija se očekivalo da bi mogao da ozbiljno namuči Đokovića i u nastavku. To jeste donekle bio slučaj, ali je i Novak ubrzavao igru i podizao nivo igre.

Nije ovo bio najbolji Đoković, iako je u poslednja tri seta prepustio samo sedam gemova. Mnogo ih je bilo maratonskih, jedan čak i od 20 minuta koji je pripao Amerikancu, ali je evidentno da bi Đoković u svojoj igri morao da ima još nekoliko "brzina".

Protiv Matea Beretinija, Italijana koji ga čeka u četvrtfinalu, Đoković će morati da bude daleko bolji. Biće to repriza finala Vimbldona, a Novak je sada prišao na samo tri pobede od svetog grala zvani "kalendarski grend slem"...

4:15

GOTOVO JE - ĐOKOVIĆ JE U ČETVRTFINALU!

Pobeda Novaka Đokovića protiv Džensona Bruksbija - 3:1! Nimalo lak meč, dosta se potrošio Novak, ali je na kraju bio vrlo siguran posle startnog šoka - 1:6, 6:3, 6:2, 6:2!

Doživeo je Đoković katastrofalan prvi set, koji je izgubio za samo 29 minuta, posle jednog osvojenog gema, ali posle toga je dodao gas. U drugom setu se igrali preko sat vremena, uspeo je da ga prelomi, da bi potom u trećem i četvrtom obezbedio mesto u četvrtfinalu. Tamo ćemo gledati reprizu finala Vimbldona protiv Matea Beretinija!

Izvor: Profimedia

4:08

Po gem na obe strane - 4:2

Prvo siguran gem za Amerikanca u kojem se Novak nije mnogo trošio, a onda vrlo dobri servisi u Đokovićevom gemu. Bližimo se finišu četvrtog seta, nadamo se i kraju meča.

3:59

Đoković s nulom - 3:1

Baš ono što mu je bilo potrebno! Gem bez izgubljenog poena, još tri do pobede...

3:56

Bruksbi smanjuje - 2:1

Đoković nije previše energije uložio u ovaj gem, znajući da ima brejk prednosti. Sada samo treba da dobro servira.

3:53

Potvrda brejka - 2:0!

Novak ide ka pobedi, još četiri gema su mu potrebna. U ovom gemu je pokazao svoj kvalitet mladom Bruksbiju...

3:48

Odmah brejk Novaka - 1:0!

Ponovo sjajan start seta za Đokovića, Bruksbi je sve umorniji i ne može da prati Srbina.

A evo kako je izgledao treći set kroz brojke:

3:43

PREOKRET! TREĆI SET ĐOKOVIĆ - 6:2!

Posle katastrofalnog prvog i maratonskog drugog, sad smo videli brzi set Đokovića. Odlično sa dva brejka prednosti, napravio je najbolji teniser sveta preokret i sada je na set od plasmana u četvrtfinale.

Izvor: Profimedia

3:35

Još jedan gem do preokreta - 5:1 Đoković

Još jedan odličan gem za Novaka. Brzo je uz dobre servise stigao do 40:15, izgubio jedan poen posle toga, ali onda i približio sebe ka potpunom preokretu u ovom meču.

3:31

Pogledajte maratonski gem

Ovo je onaj gem koji je Đoković u drugom setu izgubio, a u kojem je viđeno čak 9 izjednačenja!

3:28

Ovo nam se sviđa - 4:0

Sada se čini kao da je potpuno odradio sve što je trebalo u trećem setu i da bi vrlo brzo ovde moglo da dođe do 2:1.

Bruksbi se sporije kreće, Novak malo bolje udara lopticu i kontroliše dešavanja na terenu.

3:22

Još jedan brejk Novaka - 3:0!

Sada već lomi nezgodnog protivnika! Stigao je Đoković do još jednog brejka, drugog u trećem setu i sada će servirati za još ubedljiviju prednost. Samo da ne dozvoli pad kao što je imao u jednom delu drugog seta...

Izvor: Profimedia

3:15

Povrda brejka - 2:0

Težak gem za Novaka, spasio je i brejk loptu, ali je uspeo da ga izvuče. Još jedan dugačak gem u ovom meču, a bilo ih je baš dosta do sada...

3:05

Odmah BREJK Đokovića - 1:0!

Sjajno, odmah brejk na startu trećeg seta. Tako se to radi. Nije iskoristio prve dve, posle se izborio za treću brejk loptu koju Novak koristi posle sjajne razmene.

2:54

IDEMO, SET ZA ĐOKOVIĆA - 6:3!

Konačno Novak Đoković stiže do izjednačenja! Posle katastrofalnog prvog seta u kojem je uzeo samo gem, u drugom je viđena neverovatna borba. Devet gemova je trajalo sat i 10 minuta, jedan od njih čak 20 minuta, a Novak je napokon uspeo da izjednači.

Ne igra dobro, daleko je ovo od njegovog najboljeg nivoa, ali mora se skinuti kapa 20-godišnjem Bruksbiju kako igra do sada i koliko je hrabar i uporan. Novak po osvajanju seta odlazi u toalet da se presvuče, natopljen je znojem posle ovog ludog seta...

Izvor: Eurosport printscreen

2:47

5:2 Đoković - SAT VREMENA IGRE

Da, drugi set traje već sat vremena iako je odigrano samo sedam gemova. Konačno jedan malo laganiji gem da smo videli i to na Novakov servis.

Bruksbi će servirati za ostanak u drugom setu.

2:43

IDEMO! BREJK ĐOKOVIĆA - 4:2!

Još jedan naporan gem od osam minuta, opet je bilo neverovatnih poena, Bruksbi je nastavio da ga muči, ali uspeva prvi igrač sveta da vrati brejk i ponovo stekne prednost u drugom setu.

2:37

Ovo sve govori

Novak je napravio 23 neiznuđene greške, u poređenju sa samo 10 grešaka Amerikanca. Bruksbi se odlično kreće, sve vraća, hrabar je, a Đokvićeva kombinacija loših izbora udaraca, slabijeg procenta prvog servisa i lošeg nivoa igre su razlog da se i dalje muči.

2:33

MARATONSKI GEM OD 20 MINUTA I BREJK - 3:2

Neverovatno šta je sada Đoković prokockao. Gem je trajao 20 minuta, spasio je pet brejk lopti, imao je nekolicinu gem lopti da ode na 4:1, ali je nekako sve uspeo da prospe i dopusti Amerikancu da se vrati u set.

Prvi set je trajao 29 minuta, samo ovaj gem je trajao 20....

2:11

Upisao se Bruksbi - 3:1

Evo prvog gema za Amerikanca, posle tri-četiri "đusa". Nije bilo brejk lopti, ali jeste bio tesan gem.

2:01

Sjajan gem - 3:0 za Novaka

Nimalo lak gem, jer su odigrana čak tri vrlo dugačka poena, ali dva od ta tri je Novak sjajno rešio u svoju korist. Ovo deluje dosta bolje posle katastrofalnog prvog seta...

1:56

To je pravi Novak - BREJK 2:0!

Tako je već dosta bolje. Samo jedan izgubljen poen Srbina u prva dva gema drugog seta. Stigao ej do 0:40 stabilnom igrom, a onda iskoristio drugu posle neobične razmene na mreži.

1:52

Đoković s nulom - 1:0

Konačno i Novak da stigne do vođstva, makar na startu drugog seta. Siguran na svom servisu. A evo i vrlo loše statistike u prvom setu - slaba igra na svojim servisima, mnogo grešaka, dok je Bruksbi napravio samo jednu...

1:46

UŽASAN SET NOVAKA - 1:6 ZA AMERIKANCA

Završen je prvi set na "Artur Eš" stadionu, a Novak Đoković kao da se još uvek nije ni pojavio! Sjajna igra Bruksbija u prvom setu, ali i katastrofalna igra najboljeg igrača sveta.

Pola sata igre, dvocifren broj grešaka Novaka... Ovo je baš loše!

1:43

Katastrofalan set - 1:5 Bruksbi!

Dupli brejk za Amerikanca! Novak igra jako loše, van ritma je, pravi neiznuđene greške i praktično poklanja i ovaj gem rivalu.

1:38

I dalje zaostatak - 1:4

Novak još ne uspeva da se vrati u set, bilo jeste 15:30, ali Bruksbi posle toga dobro odigrava na svojim servisima.

Izvor: Profimedia

1:33

Novak se upisao - 1:3

Evo ga, Đoković uzima sada gem sa nulom, savršen gem na njegov servis.

1:30

Igra Bruksbi odlično - 0:3!

Novaku je prepustio samo jedan poen u njegovom drugom servis gemu u meču. Brzo je stigao do 40:0 i potom završio gem, a Đoković kao da se još uvek navikava na igru energičnog Amerikanca.

1:27

Loš početak Đokovića - BREJK 0:2!

Loš početak za Novaka, brejk Amerikanca! Imao je 15-40, Đoković je jednu spasio, ali greška posle slabog forhenda donosi osetnu prednost Bruksbiju.

1:22

Bruksbi spasava brejk loptu - 0:1

Imao je Đoković priliku kada je stigao do 30:40, ali uspeo je Amerikanac da sačuva svoj servis gem na startu meča.

1:16

MEČ JE POČEO

Prvi na servisu u ovom meču 4. kola je Amerikanac Bruksbi.

1:11

1:05

Ko je Dženson Bruksbi?

Dok čekamo početak meča, podsećanje da je Novakov protivnik Amerikanac koji je trenutno 99. na ATP listi. Ima 20 godina i ovo mu je najbolji grend slem rezultat u karijeri.

Počeo je 2021. godinu kao 314. na svetu, ali je napravio veliki napredak u ovih osam meseci.

Čitajte na MONDU.

Izvor: Profimedia

0:55

Beretini čeka protivnika...

Novak Đoković će biti na terenu vrlo brzo, a pobednik meča Srbina i Džensona Bruksbija igraće protiv Matea Beretinija.

Oskar Ote je uspeo da osvoji set, ali je Italijan slavio 3:1. Po setovima je bilo 6:4, 3:6, 6:3, 6:2, s tim što je kvalifikant u četvrtom setu doživeo povredu desne šake, pa je postalo jasno da će samo dovršiti meč u kojem više nije imao nikakvih šansi za pobedu.

Izvor: Serbia open 2021

0:10

Godinu dana od Novakove diskvalifikacije

Istina, prošla je u Srbiji ponoć, ali u Njujorku je ona još daleko. Tog 6. septembra 2020. godine Đoković je doživeo jedan od najtežih udaraca u karijeri, kada je bio diskvalifikovan zbog toga što je slučajno pogodio linijsku sudiju lopticom u grlo.

Od tada je Novak uspeo da se vrati na maestralan način i na naredna četiri grend slema stigne do jednog finala i tri trofeja...

23:15

Novak trenutno na treningu

Ostalo je još nešto manje od dva sata do početka meča Đokovića i Bruksbija, a Novak je malopre bio na terenu "Artur Eš".

22:00

Dobrodošli u MONDO Live

Budite ove noći uz MONDO, gde ćemo uživo pratiti dešavanja na meču 4. kola US opena između Novaka Đokovića i Dženson Bruksbija.

Meč počinje u 01.00.

Ukratko

  • Đoković - Bruksbi 3:1 (1:6, 6:3, 6:2, 6:2)
učitaj još +