Počivaj u miru

OVO JE NOVAKOVA NAVIJAČICA KOJA SE UBILA: Otkriveno kad je zavolela Srbina, a ovako je pisala o njemu!

Autor Nikola Lalović

Ona je obožavala Novaka, pratila svaki njegov turnir, a zavolela ga je 2012. godine.

Izvor: Youtube/Printscreen/US Open Tennis Championships/MONDO/Stefan Stojanović/Twitter/@MLaure70

Užasne vesti stigle su iz Belgije, gde se ubila Mari Laur, jedna od najvećih navijačica Novaka Đokovića. 

Ova tragedija potresla je i porodicu Đoković, a Novakova supruga Jelena se oglasila ovim povodom i istakla da joj se "slama srce" zbog svega što se desilo Mari. 

Njena sestra je na tviteru u jednoj od poslednjih poruka iskoristila priliku da se zahvali svima koji su poslali poruke podrške, a posebno se zahvalila najboljem teniseru sveta.

"Hvala vam svima u njeno ime. Greje mi dušu to što znam da ste je svi ovde toliko voleli. Novače, bez i da si to znao, mnogo si joj doneo. Uvek je ponavljala da si jedna od najboljih duša koju je upoznala. Značio je mnogo Mari i davao joj mnogo utehe", napisala je sestra Mari Laur. 

Ova Belgijanka je zavolela Novaka 2012. godine, kada je on stigao do finala, ali ga je onda u četiri seta savladao Rafael Nadal.

"Sećam se da sam postala tvoj veliki navijač na Rolan Garosu 2012. godine, tada si mi zapao za oko. Sećam se da sam satima tražila sve o tebi na guglu i jutjubu. Od tada moja ljubav i divljenje tebi je samo poraslo. I mogu samod a ti kažem hvala ti na svemu", napisala je Mari jednom prilikom. 

Njoj je nedavni poraz srpskog tenisera na Olimpijskim igrama u Tokiju teško pao, a posle mečeva sa Aleksanderom Zverevom i Pablom Karenjom Bustom je napisala da "mrzi Olimpijske igre". 

"Zašto ovo boli i više nego što bi trebalo? Osećam se depresivno koliko god to mogu, tenis nekada može biti tako okrutan. Srce mi je slomljeno. Novače, znam da te boli, ali nadam se da ćeš uskoro biti dobro. Uvek je toliko očekivanja i pritiska na tebi, mora da je teško što moraš da se uvek nosiš sa tim. Šaljem ti mnogo ljubavi i pozitivne energije, svi te volimo", napisala je nekoliko dana posle Novakovog ispadanja sa OI.

Ipak, Novak joj je donosio mnogo više srećnih trenutaka, a kada je na startu sezone uzeo svoju 18. grend slem titulu u Australiji Mari je bila oduševljena. 

"Vaš šampion Australijan opena 2021. godine Novak Đoković! 18. grend slem titula! Bukvalno nemam reči, i dalje plačem od sreće i radosti. Osećam se nadrealno, ovo je kao san. Nije jedna, dve, tri, pet ili osam. Nego devet titula Australijan opena. Mislim da nikada neće biti sportiste u istoriji kao Novak Đoković", pisala je Mari.

A koliko je Novak značio tragično nastradaloj navijačici govori i jedan od tekstova koji je nakon njene smrti podelila njena sestra.

"Nole, tokom svih godina koje su prošle, mnoge stvari su se promenile, ali moja ljubav i divljenje prema tebi samo su porasli. Sav tvoj rad, predanost su se isplatili i pogledaj sada šta si sve osvojio i kakve si neverovatne stvari postigao, šampione. Mora da si tako ponosan na sebe, kao i svi mi! A uz svoju ličnost, karakter i skromnost pribodio si i srca hiljada ljudi, uključujući i moje. Nole, mogu samo da ti se zahvalim, jer si takav kakav si. Možda to i ne znaš, ali mnogo si uticao na moj život, bio si mi jedan od najvećih primera"