Nikad neće pasti!

AU! OVAJ NOVAKOV REKORD NIKAD NEĆE PASTI: Medvedev je sve pokvario, ali svima je jasno da Srbin ostaje zauvek na tronu!

Autor Nikola Lalović

Ovaj rekord je mogao samo on da obori, a sada će ostati netaknut.

Izvor: Profimedia

Novak Đoković nije uspeo! On je posle osvojenih Australijan Opena, Rolan Garosa i Vimbldona ostao "kratak" za US Open na svom putu ka "kalendarskom slemu". 

Ipak je i dalje ubedljivo prvi na ATP listi, iako je ATP promenom pravila učinila težim da srpski teniser stigne do rekorda koji još uvek drži Pit Sampras. 

Uspeo je od početka godine do finala sa Danilom Medvedevom Novak da ostvari 27 uzastopnih pobeda na grend slemovima, a više od njega imali su samo Rod Lejver i upravo on sam!

Novak je u periodu 2011-2012, kao i u periodu 2018-19 već dva puta imao po 27 uzastopnih pobeda na najvećim teniskim turnirima. T je najbolji učinak Rodžera Feerera u karijeri, ali on je to radio pre nego što su se Rafael Nadal i Novak Đoković pojavili u punoj snazi. 

U mnogo slabijoj konkurenciji u 2005-2006 i od 2006. do 2007. godine Federer je naređao 27 pobeda. Ipak, jedan meč mu je predat bez borbe u jednom od ta dva navrata, tako da je zapravo samo jednom stigao do 27 trijumfa na terenu. Rod Lejver koji je u karijeri osvojo "kalendarski slem" je uspeo da naniže 29 trijumfa od 1969. do 1970. godine, a Novak Đoković je za sada apsolutni rekorder sa 30 pobeda zaredom. 

To mu je uspelo od Vimbldona 2015. godine pa do istog turnira naredne sezone, u trenutku kada je "držao" titule sa sva četiri grend slema u istom momentu, ali ne u jednoj sezoni. 

Ovaj svoj rekord bi vrlo verovatno i oborio da je dobio Medvedeva, jer bi mu za to nedostajale tri pobede sa narednog Australijan opena.

Ovako će verovatno ostati na snazi još dugo, možda i zauvek!