Tenis

NIK KIRJOS "PUKAO": MAJKA MI NIJE DOBRO, MOŽDA USKORO ZAVRŠIM! Australijanac se ZAUVEK oprašta od poznatog turnira

Autor Mladen Šolak

Voleo bih da se vratim kući i da je vidim", rekao je pred svima.

Izvor: Profimedia

Australijski tenisr Nik Kirjos, poznat po provokativnim i zapaljivim izjavama o Novaku Đokoviću, šokirao je sve na Lejver kupu u Bostonu.

Objavio je da ovo njegovo poslednje učešće na tom turniru i da se možda neće vraćati!

"Ovo je verovatno moj poslednji Lejver kup", rekao je on.

On je i ranije najavljivao da će uskoro završiti karijeru.

"Ne znam još koliko ću biti u tenisu. Ovo je svakako moj poslednji turnir ove godine. Spremaću telo za Australijan open sledeće sezone", dodao je on.

Potom je pred celim svetom objavio i porodični problem kroz koji prolazi.

"Zdravlje moje majke nije dobro. Voleo bih da se vratim kući i da je vidim", dodao je Kirjos.

Australijanac velikog talenta, nestalne forme i ćudljivog karaktera ima samo 26 godina, a danas nije prvi put izjavio da će se uskoro povući. To je rekao i pre nekoliko meseci.

"Ne volim ovaj sport kao što ga vole legende. Osećam da Federer, Nadal i Đoković ne bi mogli da žive bez tenisa, to je njihova prva ljubav. Moja prva ljubav je bila košarka, ali nisam uspeo da ispunim svoj san. Dobijam dosta negativnih komentara, ali želim da radi i neke druge stvari pored tenisa. Cilj mi je da se povučem sa 28, 29 godina, jer želim da iskoristim najboljeg godine svog života sa porodicom, devojkom i prijateljima", iznenadio je Nik tom prilikom.

Kirjos je znao da napravi skandale, ali ne i vrhunski rezultat na najvećim turnirima. Uspeh karijere mu je za sada plasman u četvrtfinale Vimbldona 2014. i Australijan opena 2015.

Tagovi