SLAŽETE SE?

POGLEDAJTE NOVAKOVU ŽENU, ZATO JE TU GDE JESTE: Čuveni teniser objasnio zašto je Đoković bolji od Nadala i Federera

Autor Milutin Vujičić

Voli i Federera, ali priznaje da je Đoković najbolji svih vremena.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Novak Đoković, Rodžer Federer i Rafael Nadal imaju po 20 grend slem titula, a upravo zbog tog podatka vode se polemike ko je od njih trojice najbolji teniser svih vremena.

Nadalu niko ne može da ospori dominaciju na šljaci, Federeru titule i eleganciju, a Đokoviću brojne rekorde od kojih je najvažniji broj nedelja provedenih na vrhu ATP liste. Ipak, tu je i subjektivni faktor. Pošto su sva trojica toliko približni po kvalitetu, na kraju prelome i lične simpatije, a teško je zadržati objektivnost.

Ipak, ako pitate bivšeg italijanskog tenisera Paola Bertolućija, koji se proslavio tokom sedamdesetih godina prošlog veka, i to je moguće ako sebi želite da priznate.

"Federer je tenis. Svi smo mi 'federeristi', ali je Đoković iz 2013. i u poslednjih godinu i po dana - najjači teniser svih vremena. On i Nadal su zadržali mentalni i takmičarski ritam koji ja nisam mogao da odžim ni pet minuta", iskreno je priznao šarmantni Bertloući za italijanski list "Korijere del Veneto".

Bertolući je nastavio da hvali Novaka Đokovića koji mu je najdraži od "velike trojke" svetskog tenisa kazavši da kada neko osvoji tri grend slema u nizu - i dođe do finala četvrtog - jasno je u kakvoj je prednosti u odnosu na ostale.

Takođe, Italijan smatra da su Federer, Đoković i Nadal imali sreće jer su rano upoznali žene svog života.

"Važno je pronaći pravu ženu. Pogledajte samo njih trojicu. Federer je sa teniserkom, kao Beretini, Đoković je svoju ženu upoznao u školu, a Nadal još kao dete. U suprotnom rizikujete da prođete kao Borg", uporedio je Bertolući njih sa još jednom teniskom legendom.

Pogledajte kako je Jelena podržavala Novaka na turnirima u poslednjih desetak godina.