BURA!

POLITIČARI IZ AUSTRALIJE PONOVO PRETE ĐOKOVIĆU: Vakcina ili ništa, neće moći da napadne 21. grend slem!

Autor Milutin Vujičić

Traje i traje saga oko vakcinacije tenisera.

Izvor: Profimedia

Gotovo da više nema dileme da će svi teniseri i teniserke koji budu želeli da učestvuju na Australijan openu morati da prime vakcinu protiv korona virusa. Zapravo, imaju rok još tri dana da prime prvu dozu.

Oko toga se podigla velika prašina u javnosti, posebno zbog spekulacija da Novak Đoković nije vakcinisan, što nikada nije zvanično potvrđeno nego su u sve učitani neki ranije izrečeni stavovi srpskog asa. Ipak, to ne smeta političarima da uzimaju njega baš kao primer.

Tako je prvo premijer Viktorije, države koja je uvela ove mere i u kojoj se održava Australijan open, poručio Đokoviću direktno da se vakciniše, dok ga je sada indirektno "potkačio" i ministar sporta Martin Pakula.

"Da sam ja na njihovom mestu, ja bih se vakcinisao. To će im dati najveću šansu da igraju na Australijan openu uz minimalne zabrane", rekao je Paula pošto se ponovo priča o mogućim "balonima" unutar turnira u Melburnu, što opet ne bi bilo preveliko iznenađenje.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt


Za sada Teniski savez Australije nije uspeo da ubedi vlasti da se mere promene, i da teniseri ne budu pod moranjem da budu vakcinisani, ali čini se da im to ne uspeva.

Sve u svemu, dok čekamo Novak da se oglasi, jasno je da mu je ovo trenutno najveći problem u karijeri.

Podsetimo, Australijan open igra se u drugoj polovini januara.