POTVRĐENO

VIMBLDON VIŠE NIKADA NEĆE BITI ISTI: Promenjeno pravilo koje su teniseri obožavali, a posebno Đoković!

Autor Milutin Vujičić

Promena u kalendaru je bila najavljena.

Vimbldon 2019.
Izvor: Profimedia

Najprestižniji teniski turnir Vimbldon potvrdio je danas kalendar za narednu sezonu, razočaravši navijače promenom koja se već neko vreme najavljuje.

"Zeleni grend slem" igraće se od 27. juna do 10. jula, a novost je da su organizatori ukinuli "slobodnu nedelju". Na taj dan prethodnih godina teniseri i teniserke nisu izlazili na teren, navodno da bi se trava sačuvala, ali naredne godine toga neće biti i igraće se svakog dana.

To ujedno znači da više nema ni "maničnog ponedeljka", dana kada se turnir vraćao i obično donosio velika iznenađenja, tako da jedna od tradicija koju je nosio Vimbldon odlazi u zaborav.

Umesto toga na "slobodnu nedelju" igraće se mečevi četvrte runde u muškom i ženskom singlu, dok je isti slučaj i sa ponedeljkom. Takođe, više nema odvajanja žena i muškaraca od četvrtfinala, nego će se mečevi igrati istog dana. Polufinala su odvojena, kao i finale koje je kod dama u subotu, a kod muškaraca u nedelju.

Videćemo kako će teniseri prihvatiti ove promene pošto su već navikli na tradiciju koja je pratila Vimbldon, a postoje još brojne koje su ostale na snazi, za početak potpuno bela garderoba.

Podsetimo, Đoković i Barti brane titulu na Vimbldonu.