Tenis

50 DANA KASNIJE, NOVAK ĐOKOVIĆ JE OPET TU: Evo kad Broj 1 igra PRVI meč posle suza u finalu US Opena

Autor Mladen Šolak

"Ono pravo" počinje u utorak u večernjem terminu.

Izvor: Profimedia

Novak Đoković zaigrao je u ponedeljak u dublu sa Filipom Krajinović, ali zna se šta je ono pravo!

Najbolji teniser sveta u utorak od 19.30 igraće protiv Mađara Martona Fučovića u prvom kolu Mastersa u Parizu i biće to njegov prvi zvanični takmičarski meč u singlu još od 12. septembra i finala US Opena.

Nole je skoro dva meseca odmarao i skupljao energiju, a sada se vraća na teren u napadu na trofej turnira koji je osvajao rekordnih pet puta, gde je rekordnih šest puta igrao finale, gde ima najviše uzastopnih titula (tri), gde je odigrao najviše mečeva od svih tenisera (45), ostvario najviše pobeda (37).

Pre tog meča na "centralnom terenu" će igrati Miomir Kecmanović i Francuz Gael Monfis. Taj duel mogao bi da počne oko 16 časova.

Pisao je Đoković mnogo stranica istorije pariskog Mastersa, a sad hoće da ispiše još jednu i da osvoji pehar koji je 2020. osvojio Danil Medvedev.

Na prvoj prepreci ka tom uspehu čekaće ga Fučovič, protiv koga je igrao tri puta i ostvario isto toliko pobeda. Mađar je trenutno 40. teniser sveta i prethodnih nedelja je za razliku od Noleta imao takmičarske duele, jer je učestvovao na turniru u Beču, gde je izgubio do najboljeg britanskog igrača Kameruna Norija (7:6, 6:1).