Neočekivano!

ŠOK U PARIZU! NOVAKU SE OČISTIO ŽREB: Masters ostao bez 3. igrača na svetu - predao i otišao bez objašnjenja!

Autor Dušan Ninković

Predviđeno je da on bude Đokovićev protivnik u polufinalu, ali je Cicipas predao meč drug runde.

Izvor: Profimedia

Grčki teniser Stefanos Cicipas (23), jedan od igrača za koje se očekuje da će dominirati svetskim tenisom nakon novaka Đokovića, napravio je neverovatan potez u Parizu. Masters u tom gradu napustio je posle šest gemova drugog kola, a nakon predaje nije želeo da pojasni situaciju.

Cicipas je igrao protiv Alekseja Popirina i pri rezultatu 4:2 u prvom setu za protivnika odlučio je da preda ovaj duel!

Tako je Novak Đoković ostao bez jednog od najtežih rivala na putu do titule koja mu garantuje prvo mesto na kraju ove godine. Žrebom je bilo predviđeno da se srpski i grčki teniser, ukoliko budu izbacivali slabije plasirane tenisere, sastanu u polufinalu turnira u Parizu.

To neće biti slučaj jer se Cicipas povukao, a nakon predaje meča Popirinu nije želeo ništa da otkriva.

"Ne bih baš da govorim o detaljima. U svakom slučaju, znam šta moram da radim da bih se oporavio, a igranje iz dana u dan sigurno stvar ne čini boljom. Nije lako predati meč, pogotovo kada je u pitanju veliki turnir, krivo mi je što nisam mogao da igram dalje", rekao je Cicipas.

Njega, kao i ostale najbolje tenisere na svetu do kraja godine očekuje Završni masters koji se ove godine igra u Torinu. moguće je da je Stefanos Cicipas danas predao meč kako bi bio u potpunosti spreman za taj turnir.