Bravo!

NOVAČE, ŠMEKERU! ISPISAO ISTORIJU, A ONDA POKAZAO KAKVA JE FACA: Jednim potezom digao publiku na noge i pozdravio rivala

Autor Nikola Lalović

Novak Đoković je ušao u istoriju, a onda opet pokazao kakav je sportista i čovek.

Izvor: Twitter/Tennis_Now

Istorija! Po ko zna koji put moramo da ponovimo da je Novak Đoković najveći ikada! Sada je pobedio Huberta Hurkača u polufinalu mastersa u Parizu u tri seta i došao do još jednog rekorda.

On će poenima koje je osvojio u Francuskoj obezbediti sebi prvo mesto na kraju godine u ATP trci i tako će oboriti rekord Pita Samprasa. Do sada su Sampras i Novak zajedno imali po šest godina završenih na vrhu, a sada će sa sedmom godinom u kojoj vlada tenisom Đoković biti usamljen na listi rekorda.

Sjajan tenis su mnogi gledali, ali jedan detalj posle meča mnogima je promakao, a opet je pokazao kakav je sportista Novak Đoković. 

On je savladao mladog Poljaka u taj-brejku trećeg seta, a posle drame je prvo proslavio pobedu, a onda izdvojio vreme ne samo da se pozdravi sa svojim rivalom već i da ga isprati u stilu. 

On je zastao dok se Hurkač udaljavao sa terena, ostavio svoj reket i onda aplaudirao protivniku, a pozvao je i publiku da uradi isto! Pogledajte taj momenat:

Hurkač je uprkos porazu napravio veliki rezultat jer mu je plasman u polufinale Pariza doneo prvi put učešće na završnom turniru sezone.  

A evo i kako je izgledao istorijski meč Novaka i Hurkača: