IDEMO!

DO KADA JE NOVAK SIGURNO PRVI I ČIJI REKORD SADA JURI: Preostao je još samo JEDAN i evo kada će ga dostići!

Autor Nemanja Stanojčić

Novak Đoković nastavlja da piše istoriju, a za to vreme su stigle informacije koje se tiču kalkulacija i matematike oko prvog mesta.

Izvor: Profimedia

Pauzirao je dva meseca, odmarao od tenisa posle poraza u finalu US opena, a onda se vratio pobedama i pokazao zašto je najbolji.

Novak Đoković je došao do nove titule, šeste u Parizu, a ukupno 37. na Masters turnirima. U meču za pehar je savladao Danila Medvedeva - 4:6, 6:3, 6:3.

Po završetku tog meča, Rus je bio pun pohvala na račun Srbina, a na kraju je Noletov zagrljaj sa decom obeležio sve i oduševio svet. Pored svega toga je Đoković stigao i da proslavi uspeh sa navijačima na veoma zanmljiv način.

Do kraja tekuće sezone srpski igrač ima još dva turnira, završni u Torinu od sledeće nedelje i potom Dejvis kup, gde će pokušati da osvoji "salataru" sa zeljacima.

Dok se to čeka saznao je i jedan veoma zanimljiv podatak.

Naime, Novak će sigurno ostati na prvom mestu najmanje do 31. januara 2022. godine. Matematički je nemoguće da preda tron do tada. To znači da će minimum 357 nedelja provesti na čelu ATP liste.

On odavno drži rekord u muškoj konkurenciji, pošto Rodžer Federer ima 310, a drugi najveći rival Rafael Nadal je na 209 nedelja. Ipak, Novakov naredni konkurent nije u muškom tenisu, već u ženskom!

Ukupni teniski rekord drži Štefi Graf, sa 377 nedelja na vrhu. To u teoriji znači da bi u drugoj polovini naredne godine mogao da pretekne i čuvenu Nemicu, inače suprugu Novakovog bivšeg trenera Andrea Agasija.

Poznato je da u ovom trenutku postoji dosta spekulacija oko Australijan opena, prvog grend slema naredne sezone. Čekaju se zvanične odluke organizatora oko načina ulaska i svega oko koronavirusa i vakcinacije.

nA, ukoliko Novak ode u Melburn i tamo 10. put podigne trofej to bi mu obezbedilo još vremena na vrhu. Već je naglasio da će mu fokus naredne sezone biti četiri najveća turnira.