PLAN

ĐOKOVIĆ ZNA ŠTA ĆE RADITI U BUDUĆNOSTI! Novak otkrio sve: Znanje može da bude kletva ako ga ne koristiš!

Autor Nemanja Stanojčić

Novak Đoković već ima plan za budućnost, a stigao je i da se našali i pohvali Danila Medvedeva.

Izvor: Profimedia

Razmišlja Novak Đoković o svemu unapred. To je verovatno jedan od razloga zbog čega je toliko dugo na vrhu svetskog tenisa.

Osvojio je turnir u Parizu šesti put, ispisao je nove stranice istorije, sledi završni Masters u Torinu, a za to vreme misli i na budućnost.

Potvrdio je to u razgovoru sa srpskim medijima posle osvajanja titule u francuskoj prestonici. Naravno, fokusiran je trenutno na sam teren, ali već zna šta će raditi kada dođe vreme da "okači reket o klin".

Otkrio je da će to biti trenerski posao, pa je jedno od prvih pitanja bilo da li će možda trenirati Danila Medvedeva, čoveka kog je pobedio upravo u pariskom finalu.

"Da sam njegov trener, ne bih imao mnogo posla. Šalim se malo. Danil je jedan od najboljih igrača na svetu u ovom trenutku. Ako ostane zdrav, očekujem da će biti na vrhu u godinama koje dolaze i da će osvojiti još grend slemova. Ne sumnjam u to", počeo je Đoković.

Njegov stav o narednim koracima je jasan.

"Vidim sebe kao trenera u budućnosti. Zaista volim ovaj sport. Ne volim ga samo kada pobeđujem, već i kada sam sa svojom decom na terenu, kada gledam mečeve uživo ili na TV-u i kada delim svoje iskustvo i znanje sa budućim teniserima u teniskom centru 'Novak', tome sam veoma posvećen".

Ima jasan cilj - želi da prenese sve ono što zna na buduće generacije.

"Znanje može da bude kletva ako ga ne koristite, šta je onda poenta? Naravno da imam korist od toga, ali šta da radim sa tim posle. Da ga ponesem sa sobom u grob i da kažem da sam bio najbolji. Ne, želim da drugi imaju informacije o mojoj karijeri, filozofiji, pristupu, metodu rada i slično. Za mene je logično da delim ono šta sam prošao i šta sam naučio. Vidim sebe u drugačijoj uloz u budućnosti i biće mi drago da se razvijem i kao trener."

Kao i uvek, neće mnogo vremena potrošiti na slavlje uspeha. Sledi Torino, pa Dejvis kup.

"Proslaviću sa mojim najbližima, ali sam više puta ponovio daj e ovo sport u kom morate da okrenete novi list odmah i da se fokusirate na sledeći izazov. Nema mnogo vremena za slavlje i analizu istorijskih trenutaka, ostaviću to drugima, iako sam svestan svega toga. Ne dozvoljavam sebi previše opuštanja", zaključio je Đoković.