Težak posao!

BIĆE PAKLENO - NOVAK NA POSLEDNJEM ZADATKU: Saznao imena svih rivala i put ka novom rekordu!

Autor Nikola Lalović

Novak Đoković je saznao rivale na poslednjem turniru koji će igrati ove godine!

Izvor: Profimedia

Novak Đoković je već  osigurao prvo mesto na ATP listi do kraja januara 2022. godine i to pre kraja ove sezone, a poslednji turnir koji će odigrati je završni masters koji se ove sezone održava u Torinu.

Održan je žreb i ponato je sa kim će Srbin biti u grupi! Čekaju ga redom mlade nade, a neke je ove sezone već pobeđivao.  

ZELENA GRUPA: Novak Đoković, Stefanos Cicipas, Andrej Rubljov, Kasper Rud

CRVENA GRUPA: Danil Medvedev, Aleksandar Zverev, Mateo Beretini, Hubert Hurkač

Igra se u dve grupe u kojima igra svako sa svakim i dva najbolja iz svake grupe idu u polufinale. Tu se prvoplasirani iz jedne sastaju sa drugoplasiranim iz druge grupe.

Završni turnir donosi mnogo poena jer svaka pobeda u grupnoj fazi donosi po 200 poena, zatim trijumf u polufinalu vredi 400, a pobeda u finalu 500 bodova. Ukoliko neko osvoji turnir bez poraza dobiće 1.500 bodova. 

Prošle sezone osvajač je bio Danil Medvedev i to prvi put u karijeri, dok je Novak do sada osvajao završni turnir pet puta, ali poslednji put 2015. godine. Od tada je dva puta gubio finala, 2016. od Endija Mareja i 2018. od Aleksandra Zvereva.

Ukoliko ove sezone uzme pehar Novak će šesti put biti osvajač završnog turnira i izjednačiće se sa Rodžerom Federerom po broju pobeda na završnom mastersu.

Novak, Medvedev, Cicipas i Zverev su već osvajali završni turnir, dok je ovo Kasperu Rudu i Hubertu Hurkaču prvi put da igraju na završnom turniru. 

Ukoliko se neko povredi Janik Siner i Kameron Nori čekaju kao zamene.