Tenis

OBJAVLJEN SPISAK - NOVAK ĐOKOVIĆ IGRA ZA SRBIJU! Nole dolazi pravo iz Torina, selektor Troicki presekao - evo ko NE ide!

Autor Mladen Šolak

Reprezentacija Srbije sprema se za veliko takmičenje, a selektor Viktor Troicki i prvi trener Dušan Vemić doneli su važnu odluku

Izvor: MN Press

Zvanično je - Srbija sa Novakom Đokovićem ide na titulu Dejvis kupa!

Reprezentacija naše zemlje od 25. novembra do 5. decembra učestvovaće na finalnom turniru koji će biti održan u tri grada - Madridu, Insbruku i Torinu, a naš tim će nastupati u Grupi F u Austriji.

Srbija će u Insbruku igrati protiv Nemačke i Austrije, a na njenom čelu biće najveći teniser u istoriji - Novak Đoković!

Put Austrije kreću Dušan Lajović, Filip Krajinović, Miomir Kecmanović i Nikola Ćaćić, dok će se najbolji teniser planete Novak Đoković priključiti srpskom timu u Insbruku po završetku završnog Mastersa u Torinu.

Na pripremama pod nadzorom selektora Dejvis kup tima Srbije Viktora Troickog učestvovao je i Laslo Đere, međutim selektor je morao da prelomi i da mu za sada zahvali.

"Nažalost, pravila ovog takmičenja su takva da možemo u timu imati samo pet igrača i zbog toga smo morali da presećemo, da jedan igrač ovaj put sa nama ne ide na finalni turnir. Laslo neće biti u timu zbog uslova u koje idemo, od nadmorske visine do dvoranskih uslova koje ćemo imati za igru. Prvi trener naše reprezentacije Dušan Vemić i ja kao selektor presekli smo i odlučili da u su ovom trenutku Kecmanović i Ćaćić bolja opcija. Ne otpisujemo Đerea, računamo na njega u budućnosti. Znam da mu je teško pala ova odluka, i sam sam bio u takvim situacijama, znam kako mu je i verujem da će naredne godine briljirati u ličnoj karijeri i biti bolji nego ikada", rekao je selektor Troicki.

Dejvis kup selekcija Srbije na put u Insbruk kreće u subotu 20. novembra. Prvi meč u grupnoj fazi Srbija igra 26. novembra protiv domaćina Austrije, dan kasnije sledi susret sa reprezentacijom Nemačke.

U četvrtfinale plasiraće se prvoplasirane, kao i dve najbolje drugoplasirane reprezentacije iz svih grupa.