POGLEDAJTE!

POJAVILE SE FOTKE NESTALE TENISERKE, ALI NIKO IM NE VERUJE: I Novak udario na Kinu zbog nje - Neka im oduzmu turnire!

Autor Nebojša Marković

Nastavlja se drama oko Peng Šuaj.

Izvor: Profimedia/CHINE NOUVELLE/SIPA/BaiXue/Xinhua

Nastavlja se drama oko nestale kineske teniserke Peng Šuaj! Nakon što su se pre nekoliko dana pojavile informacije da je nestala nakon što je optužila kineskog vicepremijera Žanga Gaolija za silovanje, u svetu ne prestaje da se priča o njenom slučaju.

Na društvenim mrežama su se sada navodno pojavile i fotografije Peng Šuaj, a stav Novaka Đokovića je da podržava oduzimanje teniskih turnira Kini dok se ovo pitanje ne reši!

U dramatičnu situaciju oko Peng Šuaj su se umešale i Ujedinjene Nacije i Bela kuća, koji zahtevaju od kineske vlade dokaze o stanju teniserke, kao i pokretanje istrage o silovanju za koje je Peng optužila Žanga.

Nedugo nakon tog zahteva, novinar kineske CGTN televizije objavio je na Tviteru fotografije Peng, koje je ona navodno u petak stavila na profil na društvenoj mreži "WeChat".

Ipak, to nikako nije razuverilo ljude zabrinute za bezbednost Kineskinje.

Peng se na fotografijama igra s mačkom i pozira s plišanim igračkama, ali nema nikakvih dokaza o tome kada su fotografije nastale. Takođe, postavlja se pitanje zbog čega se onda Peng ne bi jednostavno oglasila i razrešila sve sumnje o njenom stanju.

Dok analitičari sumnjaju u autentičnost fotografija, iz WTA su najavili da bi Kini mogli da oduzmu turnire ukoliko se čitava situacija ne reši. To podržava i Novak Đoković.

"Podržavam to ako se WTA povuče iz Kine u slučaju da se situacija sa Peng ne reši. Za njenu dobrobit i dobrobit tenisa, nadam se da će je uskoro pronaći. Moramo da budemo zajedno u ovome i pokažemo da je ovo nešto što brine čitav teniski svet", poručio je Đoković u petak uveče, nakon pobede protiv Kamerona Norija u Torinu.