NE NASEDA

NEMCA PITALI O NOVAKU, ALI REČI NOVINARA GA ŠOKIRALE: On je u neverici - "Ako Srbija sa Đokovićem zaista to odluči..."

Autor Nebojša Marković

U subotu ih očekuje susret u Dejvis kupu.

Izvor: Profimedia

Bliži se početak Dejvis kupa za reprezentaciju Srbije, koja će sa Novakom Đokovićem u timu pokušati da po drugi put u istoriji osvoji "Salataru".

Srbija je smeštena u grupu sa Austrijom i Nemačkom, a selektor Nemaca Mihael Kolman govorio je posebno o najboljem teniseru sveta.

Srbija će grupu u Insbruku u Austriji otvoriti protiv domaćina u petak (16.00), da bi nakon toga usledio duel Srbje i Nemačke (subota 16.00).

U nedelju će igrati i Austrija protiv Nemačke, a u četvrtfinale će se plasirati pobednik grupe, kao i dva od šest najboljih drugoplasiranih timova.

"Videćemo kakve će biti naše šanse posle mečeva sa Srbijom. Meč protiv Austrije će biti poseban jer ima toliko istorije. Želimo da prođemo u drugu fazu i otputujemo u Madrid. Naravno, voleli bismo da osvojimo grupu i četvrtfinale igramo ovde u Insbruku", rekao je Kolman.

Ovih dana, u Austriji su se bojažljivo provlačila nagađanja da li će Srbija odlučiti da odmori Đokovića u grupnoj fazi, u nadi da će svežiji dočekati četvrtfinale. Ali Kolman baš i ne veruje u takav scenario.

"Ne mogu da zamislim da odmara do četvrtfinala. Ako Srbija zaista to odluči, prvo bi morali nas da prođu. Ali, ne mogu da zamislim da igraju sa drugom postavom", dodao je on.

U reprezentaciji Nemačke neće biti Aleksandera Zvereva, dok će Jan-Lenard Štruf, Dominik Kepfer, Peter Gojovčik, Kevin Kravic i Tim Puec činiti njihov sastav.