Radikalan potez

WTA REŠIO, ODLAZE IZ KINE ZBOG NESTALE TENISERKE: Već imaju plan, ali ATP mora da im pomogne!

Autor Nikola Lalović

Marion Bartoli je otkrila planove VTA.

Izvor: Profimedia

Nakon što je navodno nestala kineska teniserka Peng Šuai ceo teniski svet se digao na noge. Ona je optužila jednog kineskog visokog zvaničnika za silovanje, a onda je po nekim navodima nestala. 

Javnosti su se povodom toga obratili Novak Đoković, kao i Rodžer Federer i Rafael Nadal, a sada postoji plan da VTA otkaže sve turnire u Kini! 

Marion Bartoli, nekadašnja osvajačica Vimbldona, otkrila je za "Eurosport" da VTA u saradnji sa ATP-em radi na tome da se neki turniri iz Kine premeste u druge gradove.

Plan je da se kao u Indijan Velsu i Majamiju zajedno organizuju ATP i VTA turniri.

"Želeli bismo da organizujemo masterse u trajanju od dve nedelje gde bi igrali i žene i muškarci, kao što je slučaj u Indijan Velsu i Majamiju", otkrio je Andrea Gaudenci, prvi čovek ATP-a.

Ipak Marion Bartoli je istakla da taj plan još uvek stoji na svom početku i da ne treba da se očekuje nikakva velika promena odmah.

"Sve to je jako detaljno i rigorozno. Najbitnije je da se i ATP uključi, a za takvu promenu će trebati nekoliko godina. Ali ako dođe do dogovora, onda VTA može da se nada budućnosti bez Kine", rekla je Bartoli.

Tagovi