ŠMEKERSKI

KAD JE NOVAK TO REKAO, NISAM MOGAO DA VERUJEM: "Novi Federer" otkrio zašto je bio u ŠOKU - morao je da mu pošalje poruku

Autor Nebojša Marković

Mladi Španac je napravio veliki proboj na ATP turu ove sezone, ali Đokovićev potez ga je svejedno iznenadio.

Izvor: Profimedia

Novak Đoković se trenutno nalazi u Austriji sa reprezentacijom Srbije, gde se takmiči na završnom turniru Dejvis kupa. Ali za to vreme, njegove kolege ne prestaju da otkrivaju lepe detalje o najboljem teniseru sveta.

Tako je talentovani Španac kojeg nazivaju "novi Federer" imao šta pohvalno da kaže o Đokoviću.

Karlos Alkaraz ima samo 18 godina, a već je oduševio teniski svet. Pre nekoliko meseci je na US openu pobedio Stefanosa Cicipasa, a na kraju sezone je osvojio "NextGen" turnir, na kojem se takmiče najtalentovaniji mladi igrači.

Alkaraz je dogurao do čak 32. mesta na ATP listi, a posle osvajanja trofeja u Milanu, Đoković ga je javno pohvalio. Španca je to oduševilo.

"Kada je Novak rekao da misli kako je ono što sam postigao neverovatno, ostao sam potpuno bez reči. Posle sam mu poslao poruku da mu zahvalim na lepim rečima", rekao je Alkaraz za "Players’ Voice", a preneo je "Eurosport".

Alkaraz trenutno ima koronavirus pa neće moći da se eventualno sretne s Đokovićem i Srbijom u Dejvis kupu, a pre tog završnog turnira, mladi Španac je govorio o "velikoj trojci".

"U smislu poređenja, ‘velika trojka’, Nadal, Federer i Đoković su najbolji sportisti u istoriji, ali i sjajni ljudi. Na Federera mogu malo da se ugledam zbog načina igre, jer sam dinamičan na terenu, igram agresivno i na mreži", rekao je Alkaraz, kojeg su zbog nacionalnosti mnogi prozvali i "novi Nadal", iako sličnosti između njihovih stilova igre ne postoje.