PRELEPO

ĐOKOVIĆU JE SRBIJA VAŽNIJA OD GREND SLEMOVA! Novakov jubilej i prelepa poruka: Jedan trofej mi je bio odskočna daska!

Autor Nemanja Stanojčić

Novak Đoković je potvrdio koliko voli da igra za Srbiju. Na veoma lep način je pričao o jubilarnom 50. meču.

Izvor: TSS/Neda Miletić

U aprilu 2004. godine je Novak Đoković odigrao prvi meč za reprezentaciju Srbije, a danas je to učinio po jubilarni 50. put.

Pobeda protiv Jana-Lenarda Štrufa je donela nacionalnom timu izjednačenje, pa će dubl rešiti pitanje pobednika protiv Nemačke.

Pre izlaska na teren u igri parova Novak je pričao o svom jubileju i 50. meču u reprezentaciji. Imao je emotivno izlaganje.

"Velika je čast i zadovoljstvo igrati 50. put za reprezentaciju. Nisam pratio, podsetili su me ljudi iz reprezentacije. Prošlo je više od 15 godina od debija. Sećam se tih debitantskih mečeva. Bilo je to na 'Gemaksu' u dvorani, pa sledeće godine napolju sa Belgijancima. Izgubio sam te mečeve, pa mi se tada svet srušio", počeo je Novak.

Nikada nije krio koliko voli da brani boje Srbije.

"Igranje za nacionalni tim je nešto posebno. To kažu svi koji su svesni da imaju privilegiju da obuku nacionalni dres. Tenis je individualni sport, uglavnom u pojedinačnoj konkurenciji kada nastupamo to nije uporedivo sa onim kada igramo za Srbiju. Svaka generacija kroz koju sam prošao, ona zlatna koja je osvojila i ova nova, svi se izuzetno dobro slažemo van terena i na njemu. To je presudno za taj neki timski duh. Ohrabrujemo jedni druge i ostvarujemo zajednički cilj, a to je da vratimo srpski reprezentativni tenis na vrh. Tome stremimo i tome se nadamo."

U odnosu na taj tim koji je pre 11 godina stigao do "salatare", sada su se desile velike promene.

"Smena je generacija, od kada su se Viktor, Janko i Ziki povukli, pa je potrebno malo vremena da se uhodamo i uigramo. Promenjen je i format. Imamo i ATP Kup koji je takođe timsko takmičenje. Imao sam zadovoljstvo da budem u obe šampionske generacije. Uspomene koje ću nositi sa sobom čitavog života."

Priznao je da je taj pehar iz 2010. godine za njega najznačajniji.

"Imao sam ogromnu sreću da postignem velike individualne uspehe, da osvojim sve moguće trofeje, ali taj iz 2010. je nešto što se ističe, što je posebno. Meni je to dalo neki dodatni motiv i odskočnu dasku, jer sam 2011. godine posle te titule imao najbolju godinu sa više od 40 pobeda. Postao broj jedan, osvojio grend slemove. Verujem da bi isto rekli i Tipsarević, Troicki i Zimonjić. Taj Dejvis kup nam je pomogao da dostignemo neki vrhunac."

Na kraju je obećao da će igrati za Srbiju dokle god to bude mogao.

"Ta strast za mene ne jenjava, što sam stariji sve je veća, nadam se da ću biti zdrav u narednim godinama da se uvek odazovem. U ovom delu karijere, ma u svakom delu karijere, mi je igranje za reprezentaciju prioritet", zaključio je Đoković.