SPEKTAKL

СПАСИБО! RUSIJA ODVELA SRBIJU U ČETVRTFINALE! Muk u Madridu, Španci ispali u DRAMI usred noći!

Autor Mladen Šolak

Šokantan kraj grupne faze Dejvis kupa. Srbija ide dalje jer je Rusija izbacila Španiju u duelu dublova. Heroji su Aslan Karacev i Andrej Rubljov!

Izvor: profimedia / LaPresse / ddp USA

Srbija ide u četvrtfinale Dejvis kupa, kao druga najuspešnija drugoplasirana ekipa grupne faze!

Novak Đoković i ekipa to ne bi uspeli da Rusi nisu sat posle ponoći savladali Španiju u Madridu, pobedom dubla Aslan Karacev - Andrej Rubljov protiv Felisijana Lopeza i Marsela Granoljersa.

Španija - Rusija 1:2 (6:4, 2:6, 4:6)

Slavili su Rusi, a slave i Srbi u hotelu! Iako je Karacevu, Rubljovu i ostatku ruskog tima za plasman bio dovoljan samo jedan osvojeni gem u ovom meču i iako su mogli i da prođu zajedno sa Špancima (da su domaći pobedili 2:1), to se nije dogodilo. Rusi su odigrali pošteno, do maksimuma i obradovali i naše tenisere!

Srbija će u četvrtfinalu u sredu igrati protiv Kazahstana, a pobednik tog meča igraće u polufinalu protiv boljeg iz meča Hrvatska - Italija. Na drugoj strani četvrtfinalnog "kostura" su parovi Rusija - Švedska i Velika Britanija - Nemačka.

Nole i ekipa su se provukli u nokaut fazu, a sada će imati još dva dana za odmor, selidbu iz Austrije u Španiju i za ono pravo - nokaut fazu!

TREĆI SET - POBEDA RUSIJE, SRBIJA IDE DALJE!

Hvala Karacevu, hvala Rubljovu! Bili su bolji i u trećem setu i u desetom gemu su šokirali domaćinai madridsku publiku, iskoristivši prvu brejk i meč loptu - za pobedu!

DRUGI SET - RUSI SU IZJEDNAČILI!

Novak Đoković i ekipa sigurno grizu nokte dok prate šta se događa u Madridu! Karacev i Rubljov u sizjednačili nakon što su od početka do kraja seta bili bolji. "Brejknuli" su domaće u drugom gemu za 2:0, a onda i u osmom, za 2:6. Tako su uveli i ovaj meč i duel dve reprezentacije u set odluke.

Podsetimo, pobeda Rusije 2:1 vodi Srbiju u sledeću fazu, a pobeda Španije 2:1 vodi Ruse dalje.

Izvor: Profimedia

PRVI SET - NIJE DOBRO - ŠPANIJA VODI!

Brejkom u devetom gemu, Granoljers i Lopez su stekli veliku prednost i došli nadomak osvajanja seta (5:4). Veliku priliku su iskoristli na svoj servis i udaljili Srbiju od plasmana!

OVO SU SVE KALKULACIJE!

Izvor: Profimedia/Cordon Press/Sipa USA

U toku večeri oglasio se i Dejvis kup i razjasnio sve!

  • Ako Rusija pobedi 2:0 u setovima, ide kao prvoplasirana u Grupi A, a Srbija prolazi kao drugi najbolji drugoplasirani tim
  • Ako Rusija pobedi 2:1, Srbija će proći kao drugi najbolji drugoplasirani
  • Ako Španija pobedi 2:0, Rusija i Srbija će da računaju odnos pobeda i poraza da bi odredili drugog najboljeg drugoplasiranog
  • Ako Španija pobedi 2:1, Rusija će proći kao druga najbolja drugoplasirana ekipa

Osvajanjem prvog gema u meču, Rusi su razjasnili jednu računicu - prošli su i sada je sve prostije. Ako pobede, vode sa sobom i Srbiju, a ako izgubi - gotovo je za Đokovića i ekipu.