MONDO INTERVJU

PORUKA ZA NOVAKA I VIKTORA - ODNESITE RUSIMA FLAŠU VOTKE! Armenulić za MONDO: Do titule možemo samo pod jednim uslovom!

Autor Nemanja Stanojčić

Radmilo Armenulić u razgovoru za MONDO analizira igru srpske reprezentacije, probleme, a ima i savet za selektora Troickog i ekipu...

Izvor: TSS/Neda Miletić/MN Press

Četvrtfinale je tu! Teniska reprezentacija Srbije je posle prave drame uspela da nastavi takmičenje u Dejvis kupu.

Za to treba da zahvale Rusiji. Ruski dubl Aslan Karacev i Andrej Rubljov je doneo pobedu svojoj reprezentaciji protiv španskog tandema Marsel Grnoljers/Felisijano Lopez. Na taj način su odveli srpski nacionalni tim sa sobom u narednu rundu.

Drama je bila na vrhuncu, završeno je dobro po Novaka Đokovića i ekipu, a o svemu tome je u intervjuu za MONDO pričao Radmilo Armenulić. Legendarni stručnjak i čovek koji je skoro dve decenije bio selektor.

"Ne znam da li Rusi piju, ali naši treba da im se zahvale, od njih je sve zavisilo. Neka im odnesu jednu votku", našalio se Armenulić na početku razgovora za MONDO.

Spski tim je u Austriji bio "zalepljen" za TV i pratili su rezultate iz Madrida, na kraju su ih ruski reprezentativci obradovali, pa su to kasnije proslavili uz pesmu "Veseli se srpski rode".

"Sreća je bila uz nas. Nikada nije dobro kada zavisiš od drugog. Rubljov je iznenađujuće izgubio singl od Lopeza, pa su posle dobili dubl. Oni su među glavnim favoritima za titulu, tu je Danil Medvedev, imaju stvarno jak tim."

Imala je Srbija sve u svojim rukama, ali je u duelu sa Nemačkom prvo Filip Krajinović izgubio singl, pa su Novak Đoković i Nikola Ćaćić u dramatičnom dublu poraženi.

"Malo je nedostajalo da dobijemo dubl, ali nam uvek tu to nešto malo fali. Kod nas je upitan taj drugi singl. Kada bi drugi igrač u singlu bio malo sigurniji, onda bismo dobijali sve sa 2:0. Neko od njih će morati da dostigne bolju formu. Možda da probamo sa Miomirom Kecmanovićem. Krajinović i Lajović imaju problem sa kontinuitetom, prođu jedno kolo na turniru pa izgube. Da li im nedostaje samopouzdanje ili nešto drugo, ne znam."

Nada se da bi ekipa mogla daleko da dogura, ali nije uveren da može da se ponovi 2010. godina i osvjaanje "salatare".

"Deluje mi da je domet polufinale. Naše šanse su možda 30 odsto. Problem je drugi singl igrač i dubl, ako to uspemo da popravimo imaćemo veće šanse. Sada sledi Kazahstan, pa Hrvatska, ekipa koja ima veoma dobre igrače. Neće biti lako."

Vratio se potom Armenulić i na problem u igri parova.

"Ćaćić dobro igra dubl, ali je daleko od Nenada Zimonjića. Jeste trenutno on možda naš najbolji dubl igrač. Novak je prisilno u dublu, ostali nisu toliko dobri u tome. Mora da se napravi jedan dubl naš koji će da igra po turnirima, tako sam ja radio sa Bobom Živojinovićem i Goranom Ivaniševićem, uigrali su se i bili jedan od najboljih dublova sveta. Možda bi selektor Troicki mogao da proba sa kombinacijom Đoković/Lajović. Mada će dosta toga od singla zavisiti."

Podsetili smo Armenulića da su nedavno braća blizanci Ivan i Matej Sabanov odlučili da promene državljanstvo i da umesto Hrvatske igraju za Srbiju. Osvojili su nedavno turnir u Beogradu u dublu.

"Možda oni mogu da budu rešenje za igru parova. Bilo bi dobro da Troicki porazgovara sa njima, može tako da se napravi tandem u dublu."

Pružio je podršku Troickom u novoj ulozi koju ima.

"Troicki je nov kao selektor, treba mu dati vremena. Ne može na osnovu nekoliko mečeva da se donosi odluka. Bio je dobar igrač, poznaje svetski tenis, neće mu biti teško da se navikne."

Na kraju je prokomentarisao i promenu formata Dejvis kupa.

"Ranije je bilo bolje i interesantnije, mogli ste da igrate pred svojom publikom. Živi sam svedok toga koliko su navijači bitni. Vodio sam reprezentaciju 17 i po godina i mnogo pomaže kada su tu da vas podignu, da budu uz vas. Evo sad su Španci ispali, pa je pitanje koliko će dvorana u Madridu biti puna. Ponavljam, lepše je kada možete da igrate pred svojim ljudima", zaključio je Armenulić za MONDO.