REŠENJE?

HRVATI NAS POBEDILI, MI IM UZELI 2 IGRAČA! Zbog Đokovića su promenili državljanstvo, a Troicki je otkrio plan za njih!

Autor Nemanja Stanojčić

Viktor Troicki pričao o momcima koji bi mogli da zaigraju za Srbiju uskoro.

Izvor: MN Press

"Jedna singl pobeda nije dovoljna u ovakvom takičenju. Da bismo osvojili Dejvis kup možda treba da imamo dubl tim. U suprotnom je sve lutrija i za nas će to biti Mont Everest kada ovako igramo"

Ovako je Novak Đoković opisao dešavanja posle poraza u polufinalu od Hrvatske i eliminacije Srbije sa takmičenja. Poruka je jasna - neophodan nam je dubl tim.

Nema više Nenada Zimonjića, Nikola Ćaćić je tu kao 36. dubl igrač sveta, ali i njemu nedostaje iskustvo igranja pod pritiskom. Možda bi braća blizanci Ivan i Matej Sabanov mogli da reše taj problem. Igrači rođeni u Subotici koji su nedavno uzeli srpsko državljanstvo i koji su otkrili da su to učinili zbog Novaka.

Upravo to je bilo pitanje MONDA upućeno selektoru Viktoru Troickom na konferenciji za medije posle duela sa Hrvatskom.

"Oni su pre par meseci prešli da igraju za Srbiju, pratiću njihove rezultate. Nedavno su osvojili turnir u Beogradu, doduše na šljaci. Pratiću ih. Ako budu napredovali i ako budu vredni računaću na njih", odgovorio je Troicki.

Ovo su braća Sabanov:

Male šanse bi Srbija imala protiv Hrvatske i da je tu bio Zimonjić, braća Sabanov ili neko drugi, Mate Pavić i Nikola Mektić su najbolji dubl sveta i jasno je da je poraz Dušana Lajovića u prvom singlu presudio.

Međutim, ono što je jasno jeste da je neophodno da se gleda budućnost. Novak ne krije da mu je igranje za nacionalni tim prioritet, uz grend slemove. Želi da osvoji novu "salataru" kao 2010. godine. Sada, u novom formatu Dejvis kupa, dubl ima isti značaj kao singl.

Šta je rešenje? Braća Sabanov? Pravljenje dubl za turnire uz Nikolu Ćaćića ili nešto sasvim treće. Selektor Troicki i ekipa će morati da naprave plan sezonu koja sledi...