Kraj velike trojke?

NOVAK IGRA, ALI RODŽERA I RAFE NEMA U AUSTRALIJI! Procureo spisak - da Nadal dolazi, ODMAH bi igrao protiv Đokovića!

Autor Nikola Lalović

Rešili su da propuste početak sezone!

Izvor: Profimedia

Novak Đoković ipak ide u Australiju, ali je za sada samo sigurno da će igrati na ATP kupu. Taj turnir se igra u državi Novi Južni Vels, dok je Melburn u Viktoriji, tako da još uvek nije jasno da li će najbolji teniser na svetu moći da nastupa na Australijan openu. 

Ono što je za sada sigurno je da po dolasku u Australiju neće biti duela sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom! Dok se obojica oporavljaju od povrede sigurno je da ih nećemo videti na ATP kupu. Švajcarska zbog izostanka Rodžera Federera neće ni nastupiti na ATP kupu. 

Srbija će se u grupi A ATP kupa sastati sa Norveškom, Španijom i Čileom, a već u grupi će Novak i naši teniseri moći da se sastanu sa opasnim protivnicima. 

U našoj grupi posle Novaka najbolji renking ima Kasper Rud iz Novreške koji je osmi na svetu, Kristijan Garin iz Čilea je 17. a prvi reket Španije u nedostatku Rafaela Nadala biće Roberto Bautista Agut koji je 19. na ATP listi. Ipak verovatno će opasniji biti Pablo Karenjo Busta koji je savladao Novaka na Olimpijskim igrama i kome su tvrde podloge za razliku od ostalih Španaca omiljene. 

Ubedljivo najjači tim vode nedavni pobednici Dejvis kupa Rusi koji osim drugog reketa sveta Danila Medvedeva imaju Andreja Rubljova koji je peti i prošlogodišnjeg polufinalistu Australijan opena Aslana Karaceva. 

Aleksandar Zverev, Stefanos Cicipas i Mateo Beretini su sve velika imena koja ćemo videti na ATP kupu, a tu su i Hubert Hurkač, Janik Siner, Feliks Ože-Aljasim,Kameron Nori, Dominik Tim, Dijego Švarcman...