Prijava?

DAN D ZA NOVAKA NA AUSTRALIJAN OPENU, ISTIČE MU VREME: Nije obavezno da se vakciniše, ali jedno MORA da uradi!

Autor Nikola Lalović

Australijanci su otkrili da je ovo poslednji dan za specijalnu dozvolu!

Izvor: Profimedia

Direktor Australijan opena Kreg Tili ponovio je da nijedan nevakcinisani teniser neće moći da nastupi na Australijan openu, iako to očigledno nije istina!

Dakle Tili je prvo rekao da je vakcinacija potrebna:

"Da budemo jasni niko ne može da igra na Australijan openu ako nije vakcinisao, ili sa duplom dozom ili sa jednom dozom Džonson i Džonson vakcine", da bi se posle sam demantovao:

"Jedina druga mogućnost je da se dobije medicinsko izuzeće od lekara koji je priznat od strane australijskih vlasti", rekao je on za "L'Ekip".

Sada je "L'Ekip" otkrio i da medicinsko izuzeće mora biti zatraženo do 10. decembra, što znači da rok za traženje izuzeća upravo ističe!

Izuzeće je moguće dobiti u dva slučaja. Jedan način da se dobije izuzeće je da je neko imao virus korona posle 31- jula 2021. godine, a druga mogućnost je ako je neko primio jednu dozu vakcine, a onda osetio ozbiljne nuspojave.

Novak Đoković je već prijavljen za ATP kup u Sidneju, a takođe je na preliminarnoj listi onih koji su prijavljeni za Australijan open.
On je tema već mesecima jer je odbio da otkrije da li je vakcinisan, a sada se Tili opet dotakao najboljeg na svetu.

"To je samo preliminarna lista onih koji mogu da učestvvuju i ne znači da će oni biti tako. Videćemo za nekoliko nedelja", rekao je Tili kada mu je pomenuto da se Novak prijavio za Australijan open.

Ne znamo da li je vakcinisan, ali ako nije upravo mu ističu poslednji minuta da traži medicinsko izuzeće!