TO JE TAKTIKA

OTKRIVEN NADALOV PLAN - POBEGAO JE OD ĐOKOVIĆA: Rafa neće odmah protiv Novaka, hoće titulu pred Australijan open!

Autor Nebojša Marković

Španac očigledno želi da postepeno podiže formu, a ne da odmah igra protiv najboljih igrača sveta...

Izvor: Profimedia

Rafael Nadal je sve bliži povratku na teren. Legendarni španski teniser je poslednji meč igrao početkom avgusta, a uskoro će nastupiti na egzibiciji u Abu Dabiju.

Međutim, poslednje vesti o Nadalu navode da će Španac igrati na jednom turniru početkom 2022. godine, umesto da bude rival Novaku Đokoviću na ATP kupu!

Čini se da je Španac "pobegao" sa mogućeg megdana Đokoviću već na startu nove godine. Nadal se prijavio za ATP turnir iz serije 250 koji se održava u Melburnu od 4. do 11. januara.

Taj turnir se preklapa sa ATP kupom, najjačim turnirom pred Australijan open, na kojem Nadal neće predstavljati Španiju. Inače, Španija se nalazi upravo u grupi sa Srbijom, kao i Norveškom i Čileom.

Od ranije je poznato da je Đoković prijavljen za tim Srbije, koji ne bi ni mogao da nastupi na ATP kupu da nije najboljeg tenisera sveta. Umesto da se osvajači ukupno 40. grend slemova možda sretnu na ATP kupu, Nadal će pokušati da se u ritam vrati na slabijem turniru.

Rafa će biti nosilac na ATP 250 turniru, gde će učestvovati i Rajli Opelka, Grigor Dimitrov, Lojd Heris, David Gofan, Kei Nišikori...

Inače, da je Nadal bio deo španskog tima na ATP kupu, njegova selekcija bi bila bolje pozicionirana na žrebu, ali bi i dalje mogla da bude u istoj grupi sa Srbijom.