NOVI PORAZ!

ALARM ZA NADALA - OPET IZGUBIO, OD NOVAKA I ROLAN GAROSA IMA 1 POBEDU: Rafa se vratio na teren, ali još nije onaj stari!

Autor Nebojša Marković

Prošlo je šest meseci otkako je Nadal doživeo poraz u polufinalu svog omiljenog turnira, iza njega je težak period, a sada se po povratku na teren i dalje muči - upisao je novi poraz.

Izvor: Profimedia

Rafael Nadal je dugo pauzirao i još uvek je daleko od toga da bude onaj stari. Nakon što se tokom američke turneje povukao sa ATP tura do kraja sezone 2021, Španac je sada upisao dva poraza po povratku na teren.

Nakon Endija Mareja, na egzibiciji u Abu Dabiju je od njega bio bolji i Denis Šapovalov!

Legendarni Španac je od poraza u polufinalu Rolan Garosa od Novaka Đokovića odigrao još samo dva meča u zvaničnoj sezoni - pobedio je Džeka Soka, a onda izgubio od Lojda Herisa u Vašingtonu.

Sada se posle Nadal vratio posle 133 dana pauze, ali je u polufinalu Abu Dabija izgubio od Endija Mareja. Dan kasnije, u meču za 3. mesto na egzibicionom turniru savladao ga je i Denis Šapovalov - 6:7, 6:3, 10:6!

Nadal je pokazao u ova dva dana da je još daleko od svoje stare, prepoznatljive forme, nakon što je imao velikih problema sa povredom pete.

Izvor: Profimedia

Osvajač 20 grend slem trofeja će tako sada svu pažnju usmeriti na dizanje forme na ATP turniru u Melburnu, koji je izabrao pre nadmetanja u ATP kupu, u kojem će njegova Španija ići na megdan Đokovićevoj Srbiji.

Nadal je tako od poraza od Đokovića u Parizu prošlog juna upisao još samo jednu pobedu, a na terenima ćemo ga ponovo gledati početkom 2022.