PROBLEM

NOVI PROBLEM: NI SA VAKCINOM NE MOGU NA AUSTRALIJAN OPEN! Dokaz o vakcinaciji više nije dovoljan, tu je još 1 uslov

Autor Nemanja Stanojčić

Teniserka se vakcinisala kako bi igrala u Melburnu, ali su joj odgovorili da mora da ostvari i dodatni uslov

Izvor: Profimedia

Ceo teniski svet čeka odluku Novaka Đokovića oko učešća na Australijan openu. Odavno je poznato da organizatori traže sertifikat o vakcinaciji za igranje na takmičenju i to dodatno donosi momenat neizvesnosti u čitavu situaciju, koja je na momente zaista napeta.

Povrh toga, izgleda da postoji mnogo više komplikacija od izbora da li će se neki akter prvog grend slema vakcinisati il ne. Ruska teniserka Natalija Vihljanceva tako je otkrila i svoj slučaj, u kojem je ceo svet saznao da nije svejedno ni koju vakcinu su sportisti odabrali, jer ne mogu sa svakom da nastupe na Australijan oenu..

Ruskinja se vakcinisala "Sputnjik" vakcinom i uprkos tome što je uradila sve što su tražili, ne može da igra na takmičenju.

"Nažalost, neću učestvovati na Australijan openu. Srećna sam zbog nivoa tenisa koji sam pokazala na prethodnih par turnira i želela sam da igram. Ali, 'Sputnjik' još nije verifikovan. Želim sreću svim učesnicima", poručila je Natalija.

Njena objava na društvenim mrežama je izazvala mnoštvo komentara, najviše na račun vlasti u Australiji i samih organizatora. Uslov za učešće je bila vakcina, ali izgleda da to mora da bude vakcina koju oni odrede...

Situacija postaje sve komplikovanija...

Izvor: Profimedia