ŠTA MISLITE?

"SAČEKAĆEMO 21. GREND SLEM DO ROLAN GAROSA": Da li je Srđan ovom rečenicom potvrdio da Novak NE IDE u Australiju?

Autor Milutin Vujičić

Novak Đoković je prijavljen za Australijan open, ali je pitanje da li će igrati.

Izvor: Profimedia

Otac najboljeg tenisera sveta Srđan Đoković otvorio je vrata svog doma u kome dominiraju Novakove slike i trofeji, prisetio se teških trenutaka na samim početku sinovljeve karijere, a govorio je i o aktuelnostima koje zanimaju sve navijače koji jedva čekaju početak nove sezone.

Baš na samom početku sledi i prvi grend slem na kome važe restriktivnija pravila nego inače, odnosno na predstojećem Australijan openu učestvovaće samo vakcinisani teniser.

S obzirom na to da Novak Đoković ne želi da otkriva svoj vakcinalni status, i pretpostavlja se da nije imunizovan, ostaje dilema da li će uopšte učestvovati u Melburnu. Već ranije Srđan Đoković je objasnio da Novak neće dopustiti da ga "iko ucenjuje" i da je bliži odluci da ne ide, što je sada i potvrdio.

"Da li hoće da ga puste ili ne - to je njihova stvar, mislim na državu u kojoj se igra Australijan open. Ako su tako odlučili, nek se tako ponašaju. Devet puta je osvojio, voleo bi i sada da učestvuje, ali Bože moj - igraće gde mu budu dozvolili. Radiće kako misli da je najbolje za sebe. Niko mu neće nametati svoje mišljenje", poručio je Srđan Đoković i tako podgrejao sumnje da srpski as neće igrati u Australiji, iako je tamo prijavljen.

Zanimljivo je da bi Đoković na Australijan openu imao šansu da dođe do rekordnog 21. grend slema, kojim bi preskočio Nadala i Federera, a između redova može se pročitati da to neće biti u Melburnu.

"Sačekaćemo onda do Rolan Garosa taj 21. grend slem, šta da radimo. Imaće ih još nekoliko do kraja karijere... Mislim da će još četiri-pet grend slemova će osvojiti", rekao je Srđan Đoković gostujući u emisiji na "K1 televiziji".

Ima još vremena da odluči...

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt