SVE JE JASNO

JA SAM NAJVEĆI FAN FEDERERA, ALI TO JE NEMOGUĆE: Borisa Bekera pitali da li je Novak najveći - "Brojevi ne lažu"

Autor Milutin Vujičić

Dilema koja traje već godinama, a toliko je jasna.

Izvor: Profimedia

Debata o najvećem teniseru svih vremena verovatno nikada neće biti rešena, pošto će se teško navijači dogovoriti ko je najbolji između Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

Iako svi podaci ukazuju da je Đoković najbolji, biće i onih poput Cicipasa koji tvrde da je Pit Sampras bolji od sve trojice, ali i čudnih kao što je Gaske koji veruju da je Rodžer Federer iznad svih zbog "teniskog stila". Sada je svoje mišljenje na ovu temu dao i čuveni Boris Beker.

Legendarni nemački teniser, inače bivši trener Novaka Đokovića, kazao je za "Eurosport" da to što su sva trojica osvojila po 20 grend slemova neverovatan uspeh, koji nikada neće biti ponovljen, a da dobro zna ko je najveći.

"Igraju jedan protiv drugoga već 15 godina. Nisu osvajali više grend slemova samo zato što je drugi od njih to učinio. Brojevi jednostavno ne lažu. Kao bivši teniser, znam koliko je broj nedelja na vrhu ATP liste važan, a Novak je tu jednostavno daleko ispred svih", rekao je Beker i poentirao:

"Da sva trojica sutra završe karijeru, Novak bi bio najveći ikada".

Samo u prethodnoj godini Đoković je osvojio čak tri grend slema, imao je priliku i za četvrti ali ga je Medvedev zaustavio u finalu US Opena, dok sve ređe na terenu viđalo Nadala i Federera.

"Mislim da njih dvojica moraju da razmisle koliko dugo će ih još zvati teniserima", rekao je Beker.

"Sa Rafom će to biti malo lakše nego sa Rodžerom. Nema većeg fana Federera od mene, ali ne znam kako će uspeti da se vrati posle operacije kolena sa 41 godinom. Uspeo je već neverovatne stvari, kada smo mislili da neće moći, zato ne bih isključio njegov povratak", zaključio je čuveni Nemac.