ZANIMLJIVO

ĐOKOVIĆ MENJA ISTORIJU, ŽELI DA BUDE NAJBOLJI IKAD! Bivši Novakov trener otkrio i 1 veliku grešku Srbina: Požurio je!

Autor Nemanja Stanojčić

Nekadašnji trener Novaka Đokovića Radek Štepanek ima reči hvale na račun srpskog igrača, ali otkriva i jednu grešku.

Izvor: Profimedia

Probali su krajem 2017. godine Novak Đoković i Radek Štepanek da sarađuju. Međutim, to se nije završilo onako kako su planirali.

Već je u aprilu 2018. došlo do razlaza, a nešto ranije je završena saradnja i sa Andreom Agasijem. Bio je to komplikovan period za srpskog igrača zbog svih problema koje je imao sa povredom lakta.

O svemu tome je pričao i sam Čeh. Veruje da bi saradnja bila uspešnija da nije bilo spomenute povrede.

"Bilo je to veoma interesantnih sedam meseci. Novak je imao povredu lakta, nijedan turnir nije odigrao zdrav. Uvek smo pravili kompromise. Onda je odjednom odlučio da operiše lakat, pa se prerano vratio na teren. Nije završio rehabilitaciju, požurio je sa povratkom", kaže Štepanek.

Uspeo je Srbin posle toga da se vrati na pobednički kolosek, a sada ima 20 grend slem titula, izjednačio se sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom po tome.

"Mnogo mi je drago što je uspeo da prevaziđe sve i da sada igra bez bolova, srećan sam zbog toga. Zaista je neverovatno šta je sve postigao. Želi da postane najbolji igrač svih vremena i uveren sam da će se to dogoditi u 2022. godini. Novak menja istoriju na svakom grend slemu i uveren sam da je to rekord koji želi samo za sebe", zaključio je Štepanek aludirajući na 21. grend slem trofej.

Hoće li taj pehar biti na Australijan openu? Svi još čekaju konačnu odluku, mada je Novakov otac Srđan indirektno poručio da će se čekati Rolan Garos.