NOVI DETALJI

NOVAK ĐOKOVIĆ NE IDE U AUSTRALIJU: Šokantna vest o najboljem teniseru sveta, propušta važno takmičenje!

Autor Nebojša Marković

Izgleda da je sada konačno doneta odluka i da će najbolji teniser sveta propustiti prvi turnir u novoj godini.

Izvor: Profimedia

Novak Đoković neće putovati u Australiju, saznaje "Blic".

Kako se navodi, najbolji teniser sveta će propustiti učešće na ATP kupu početkom 2022. godine.

Kako se saznaje, Novak Đoković neće otputovati u Australiju na turnir reprezentacija na kojem je trebalo da predvodi našu selekciju.

ATP kup počinje 1. januara i Srbija se našla na žrebu zahvaljujući najboljem teniseru sveta, ali sada se čini da njega u Sidneju neće biti.

"Novak 99% ne putuje na ATP. Trenira ovde, ali je odlučio da ovo takmičenje propusti", rekao je izvor blizak Đokoviću, navodi "Blic".

Sada se postavlja pitanje da li će Novak putovati u Melburn na Australijan open, koji počinje 17. januara i na kojem bi trebalo da najbolji teniser sveta juri 10. trofej i ukupno 21. grend slem titulu. Za ulazak u Australiju neophodna je vakcinacija, a ATP je otkrio da je trenutno vakcinisano 95 od 100 najboljih tenisera sveta.

Srbija će u Sidneju igrati u sastavu Filip Krajinović, Dušan Lajović, Matej Sabanov, Nikola Ćaćić i Nikola Milojević, a na ATP kup neće putovati ni selektor Viktor Troicki.

Ranije je iz drugih selekcija bilo naznaka da bi Srbija mogla da ostane bez nastupa na ATP kupu ukoliko Đoković ne zaigra na tom takmičenju, ali zvaničnih potvrda o takvim informacijama nema.

Srbija će u Sidneju igrati protiv Norveške, Čilea i Španije.

Šta vi mislite, hoće li Đoković otići na Australijan open?

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt