Novi tim

SENZACIJA – HRVAT JE KAPITEN SRBIJE, A NOVAK JE "KRIV" ZA TO: Igrao za Hrvatsku, posle pobede u Beogradu postao naš!

Autor Nikola Lalović

Dva blizanca iz Subotice igrala su za Hrvatsku, ali se zbog Novaka sve promenilo

Izvor: MN Press

Novak Đoković je proglašen za najboljeg sportistu sveta, a onda je objavljeno da neće početi sezonu u Australiji! On je otkazao učešće na ATP kupu. 

Najbolji teniser sveta neće igrati u Sidneju što znači da će izgubiti 130 bodova, pošto je prošle godine ostvario dve pobede, nad Denisom Šapovalovom i Aleksom Zverevom pre nego što je Srbija ispala. Ipak i pored njegovog izostanka Srbija će igrati i odlazi sa pet igrača od čega su čak trojica specijalisti za dubl! 

U grupi sa Norveškom, Čileom i Španijom Srbiju će predstavljati Dušan Lajović, Filip Krajinović, Nikola Ćaćić, Matej Sabanov i na kraju Ivan Sabanov kao kapiten!

Uz dobro poznate Lajovića i Krajinovića tu će biti i Ćaćić koji je 36. igrač sveta u dublu, a tu su i braća Sabanov! Ivan i Matej Sabanov su blizanci koji su rođeni u Subotici, a do skora su nastupali za Hrvatsku. Rođeni su u Subotici, ali su od 15. godine bili stanovnici Osijeka i tokom 2021. godine su stali pod zastavu rodne države. 

Matej će biit u sastavu kao opcija za dubl i singl, a Ivan Sabanov će biti kapiten našeg nacionalnog tima, odnosno selektor. Za to je najveći krivac Novak Đoković. Ne samo da je otvorio mesto braći Sabanov svojim odustajanjem, već su se zbog njega i vratili pod zastavu Srbije. 

"Podrška Novaka Đokovića nešto je što se ne može opisati rečima. On je naš uzor oduvek, i osoba kojoj se divimo tokom naših karijera. Njegova podrška znači nam jako mnogo. Svaki njegov savet izuzetno je vredan za naše karijere i velika nam je čast što imamo prilike učiti od takvog tenisera. Trenirali smo kod njega, pružio nam je najbolje moguće uslove, to je ono što nam je zaista trebalo", rekao je Matej Sabanov jednom prilikom. 

Doduše, Ivanova uloga neće biti tako velika, pošto će mečeve u singlu uvek igrati najbolja dvojica igrača, u ovom slučaju Lajović i Krajinović, dok će jedino biti potrebno birati kombinacije za dubl mečeve.

Matej i Ivan Sabanov imaju 29 godina i trenutno su 96. i 97. na ATP listi u konkurenciji dublova. Najveći uspeh napravili su upravo ove godine na Serbia Openu. Sve su iznenadili kada su bez izgubljenog seta osvojili turnir u dubl konkurenciji.

U finalu su savladali Urugvajca Arijela Behara i Ekvadorca Gonsala Eskobara sa 6:3, 7:6 i posle 90 minuta igre pred domaćom publikom uzeli su svoju prvu ATP titulu. 

Pogledajte i kako:

Matej Sabanov je u karijeri dugo igrao dubl i sa Ivanom Bjelicom, a sa bratom je ove godine prvi put ne samo ušao u 100 najboljih na ATP listi već je i zaigrao na grend slemu. Igrali su Sabanovi u prvom kolu Vimbldona i to ne zajedno. 

Ivan Sabanov je igrao sa Dušanom Lajovićem, a Matej Sabanov sa Filipom Krajinovićem, ali su oba srpska para nažalost izgubila svoje mečeve.