Neverovatno

NOVAKU ZABRANA, A OSTALI PROŠLI BEZ PROBLEMA: Novi skandal u Australiji - njima su DOZVOLILI da uđu!

Autor Dušan Ninković

Najbolji teniser sveta nije dobio dozvolu za ulazak u Melburn, a neki drugi teniseri sa istim papirom jesu.

Izvor: Profimedia

Novaku Đokoviću poništena je viza za Australiju, pa su veoma male šanse da će on moći da nastupi na Australijan openu ove godine. Skandal u Melburnu trajao je više od osam sati, a novi bi mogli da se dogode u narednim danima.

Kako je Rojters saznao iz izvora bliskim turniru, čak trojica tenisera koji su tražili "medicinsko izuzeće" ušli su u Australiju sa istom vizom koju je imao novak Đoković.

Ovo dodatno komplikuje situaciju u Melburnu, gde Novak Đoković ima samo još jedan pokušaj da uloži žalbu i izbori se za šansu da igra tenis. Po trenutnom stanju stvari, to neće biti moguće jer je u Australiju pokušao da uđe sa "pogrešnom" vizom.

Kako se navodi u zvaničnom objašnjenju, Novak nije predao "dovoljno dokaza za vizu", ali informacije koje su isplivale nakon odbijanja Đokovića pokazuju da su neki drugi teniseri sa istim papirima nesmetano ušli na turnir.

Australijan open počinje 17. januara i verovatno će se igrati bez najboljeg tenisera sveta i čoveka koji je devet puta podizao pehar u Melburnu.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt