OBJAŠNJENO

ZAŠTO JE NOVAKU ĐOKOVIĆU ODBIJENA VIZA? Australijanci otkrili samo JEDAN razlog za deportaciju Srbina!

Autor Nebojša Marković

Najbolji teniser sveta, kako stvari trenutno stoje, neće moći da brani titulu na Australijan openu.

Izvor: Profimedia

Neverovatna drama odvijala se u sredu po pitanju Novaka Đokovića i njegovog dolaska u Australiju. Najbolji teniser sveta bio je zadržan na aerodromu tokom čitave noći, da bi mu potom granična policija odbila ulazak u zemlju zbog neispravne vize, najavljujući deportaciju.

Ali zbog čega je Novaku Đokoviću ta viza uopšte odbijena?

Australijski mediji pokušavaju da "otpetljaju" šta se zapravo dešavalo po Đokovićevom sletanju u Melburn, gde mu nije bio dozvoljen ulazak u zemlju. On više nije na aerodromu, o njegovom slučaju je govorio i premijer Australije, a o čitavom procesu se oglasili i ljudi koji su mu ukinuli vizu.

Prvo se navodilo da je načinjena greška po kojoj je Đoković imao vizu koja ne dozvoljava mogućnost ulaska u zemlju putem medicinskog izuzeća, ali australijski "The Age" navodi da viza nikada nije problem.

Ističe se da se sve svodi na jednu stvar - trenutna pravila za strance koji ulaze u Australiju kažu da oni moraju da budu vakcinisani protiv korona virusa ili da imaju validno medicinsko izuzeće.

Problem u čitavoj priči je što federalna granična policija ne mora da ima isti stav kao što su imala dva nezavisna medicinska panela koja su prethodno dozvolila Đokoviću dobijanje izuzeća.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

Isti medij navodi da granična policija ne mora nužno da prihvati da je preležanost korona virusa u prethodnih šest meseci - ukoliko je to bio razlog Đokovićevog dobijanja dozvole - dovoljan razlog za medicinsko izuzeće.

Federalne vlasti nisu došle do čvrstog zaključka po tom pitanju i navodi se da je moguće da je tu došlo do problema.

"Uprkos navodima, ovo odbijanje nema ništa sa Đokovićevom vizom. Teniska zvezda je dobila vizu u novembru, koja je bila za sportiste i koja je ista viza koju su drugi učesnici Australijan opena imali pri ulasku u Australiju. Odluka je doneta isključivo zbog toga što nije vakcinisan", navodi "The Age".